ÖSYM 2016 YGS sınav sonuçları açıklandı mı? Son Haber..

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM 2016 YGS sınav sonuçları açıklandı mı Son Haber..
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 08:32

ÖSYM YGS sınav sonuçları için artık heyecanlı saatler. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YGS Sınav Sonuçları 2016 yarın açıklanacak. Ayrıca sınav sonuçları açıklanmadan YÖK, Program Atlası’na ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın eklendiğini duyurdu. YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler. ÖSYM, YGS sınav sonuçlarını açıklar açıklamaz sonuçlar burada olacak.

Haberin Devamı

2016 YGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversiteye geçişin ilk aşaması olan ve 2 milyondan fazla öğrencinin heyecanla beklediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları yarın açıklanıyor. YGS sonuçları adaylara belge olarak gönderilmeyecek. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden, SMS veya ÖSYM Mobil uygulaması ile öğrenebilecekler.

YGS SONUÇLARINDAN ÖNCE 'YÖK BAŞARI SİHİRBAZI' AÇILDI

YÖK, YGS sonuçlarının açıklanmasından önce YÖK Program Atlası’na ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın eklendiğini duyurdu.

Üniversiteye girişte ilk aşama olarak 13 Mart’ta uygulanan ve 2 milyon 178 bin 563 adayın başvuru yaptığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını beklerken YÖK, adaylar için yeni bir uygulama başlatarak, YÖK Program Atlası’na ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın ekledi. Böylece adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek, kendi durumunu kıyaslayabilecek. YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

“Sınav sonuçlarının yarın ÖSYM tarafından açıklanması planlanıyor. Tam da sonuçların açıklanmasından bir gün önce daha önceden hizmete sunulan YÖK Program Atlası’na, adaylardan gelen öneri ve talepleri de dikkate alarak yeni bir modül ekledik: ‘YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’. Bilindiği üzere lisans programlarını hedefleyenler için üniversiteye giriş süreci iki devreli bir müsabaka gibi. Yarın sonuçları açıklanacak olan YGS, müsabakanın ilk yarısı. Maçın ilk devresinin sonunda gençler, hedeflerine ne kadar yakın ne kadar uzak olduklarını merak edecekler. YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015-YGS’de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler.

GERÇEKÇİ DEĞERLENDİRME YAPILABİLECEK

Örnek vermek gerekirse, Ankara Hukuk Fakültesi’ni hedefleyen bir aday, yarın ÖSYM internet sitesinden YGS sonuçlarını öğrendiğinde, YGS-5 ve YGS-6 puan türündeki başarı sırasının Ankara Hukuk için yeterli olup olmadığını merak edecek. Bu konuda yapması gerek şey YÖK Başarı Sırası Sihirbazını kullanmak. Burada, 2015’te Ankara Hukuk’a yerleşen 650 kişinin 2015-YGS’deki hem ortalama hem de en düşük başarı sırasını görebilecek, kendi durumunu en gerçekçi şekilde değerlendirebilecek, çalışma programını en akılcı şekilde yapabilecek.

Haberin Devamı

YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın en önemli özelliği gerçek verilere dayalı olması. Başkan Saraç 10 Mart tarihindeki tanıtım toplantısında şunları söylemişti:
“YÖK, yıllar yılı, gençlerin gözünde soğuk, uzak, sevimsiz bir kurum hüviyetinde idi. Geçmişin kötü algısını artık sırtımızda taşımak istemiyoruz. Yeni ve yenilikçi YÖK olarak gençlerimizi gözünde onları kucaklayan, fayda sağlayan, yol gösteren bir yere gelmeyi hedefliyoruz.” YÖK olarak, adaylar yanlış kapıları çalmasınlar, yanlış arayışlara girmesinler, ‘bilinçli tercihler’ yaparak gerçekten istedikleri programlara yerleşsinler istiyoruz. Yerleştirildikleri programlara hatalı tercih nedeniyle kaydını yaptırmayan öğrencilerden kaynaklanan ‘kontenjanların yanması’ hadisesinin yaşanmamasını arzu ediyoruz.”

Haberin Devamı

YÖK PROGRAM ATLASI’NI 297 BİN 701 ADAY KULLANDI

10 Mart’ta YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın geniş katılımlı bir basın toplantısı ile tanıttığı YÖK Yükseköğretim Program Atlası ve Net Sihirbazı, https://yokatlas.yok.gov.tr adresinde hizmete sunulmuştu. 2015 ÖSYS’de merkezi yerleştirme ile öğrenci alan lisans ve önlisans programlarının detaylı tomografisi niteliğinde olan YÖK Atlas, 10 Mart-22 Mart arasındaki 13 günlük süre zarfında 297 bin 701 farklı kişi tarafından kullanıldı. Her ziyaret ortalama 7 dakika 45 saniye sürdü. Ziyaret başına kullanıcılar ortalamada 10 farklı üniversiteyi/programı inceledi. Kullanıcıların yüzde 27.6’sı İstanbul, yüzde 14.3’ü Ankara, yüzde 6.5’i İzmir, yüzde 5.1’i Bursa, yüzde 4.9’u Antalya, yüzde 3.9’u Adana, yüzde 2’si Konya ve yüzde 2,’si de Diyarbakır’dan sisteme ulaştı. Sistemi kullananların yüzde 37’si bilgisayarlarından YÖK Atlas’a ulaşırken, yüzde 63’ü cep telefonu ya da tabletlerini kullandılar.

 

Haberin Devamı

YGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YGS'DE İKİ SORU İPTAL BİR CEVAP DEĞİŞİKLİĞİ

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Demir, "13 Mart 2016'da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi.

ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15’inci soru ile fen bilimleri testindeki 9’uncu sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7’nci sorunun ‘A’ olarak girilmiş cevabının ‘D’ olarak değiştirilmesine karar verildi" dedi.

İptal edilen sorular, ilgili testte en az bir cevabı bulunan tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilerek değerlendirme yapılacak.

 

Haberin Devamı



LYS BAŞVURULARI 1 NİSAN’DA BAŞLIYOR!

YGS’ye giren adayların LYS’ye başvuruda bulunabilmeleri için taban baraj puanı ise 180. YGS puan türlerindeki puanlardan en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabilecek. LYS’lere başvurular, 1-14 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM sınav takviminin yayınlanmasıyla 'LYS ne zaman?' sorusu yanıt buldu. Öte yandan ÖSYM bu sene farklı bir yol izleyecek. YGS sınav tarihlerinin yanında sonuç tarihlerinin de yer verildiği ÖSYM sınav takvimiyle adaylar sonuç stresi yaşamayacak.

2016 LYS SINAVLARI NE ZAMAN?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-4 Sosyal Bilimler: 18 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-1 Matematik: 19 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-5 Yabancı Dil: 25 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-2 Fen Bilimleri: 25 Haziran 2016,

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)-3 Edebiyat-Coğrafya: 26 Haziran 2016,

LYS başvuruları 1-14 Nisan 2016'da alınacak.

LYS sonuçları ise 18 Temmuz 2016'da adaylara duyurulacak.

LYS BAŞVURU ŞARTLARI

LYS'ler 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da yapılacaktır. Adaylar girmek istedikleri LYS'lerin tümüne aynı merkezde gireceklerdir. Her aday 2 sınav merkezi tercihi yapabilecektir.

İnternet üzerinden başvuru yapan adaylar; "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir." uyarısını mutlaka görmelidir. Aksi takdirde başvuru yapılmamış demektir. ÖSYM başarısız kayıt işleminden sorumlu değildir. Adaylar başvuru sonunda, başvuruya ilişkin belgeyi sistem üzerinden edinmeli ve yerleştirme işlemine kadar saklamalıdır.

BAKMADAN GEÇME!