Orhan Kemal adının üniversiteye verilmesi istendi

Güncelleme Tarihi:

Orhan Kemal adının üniversiteye verilmesi istendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 16:57

Orhan Kemal’in oğlu, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne (BTÜ) babasının adının verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Adana’da 7’ncisi düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı, ‘Orhan Kemal 100 Yaşında’ sloganıyla açıldı. Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, ilk akademik yılını yaşayan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne (BTÜ) babasının adının verilmesini talep etti.

TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, 7’nci Çukurova Kitap Fuarı’nda kitaplar ve yazarlarla okurları buluşturdu. 14- 19 Ocak tarihleri arasında açık kalacak.

Üniversiteye Orhan Kemal adı verilsin

Orhan Kemal’in oğlu Işık Ögütçü, fuar boyunca açık olacak kalacak Bereketli Topraklar Yolculuğunda / Orhan Kemal 100 Yaşında sergisinin açılışına katıldı. Işık Öğütçü, serginin küratörü Sadık Karamustafa ile birlikte davetlilere bilgi verdi.

Babası Orhan Kemal’in 100’üncü doğum yılının anıldığı fuarda Işık Öğütçü, şöyle dedi:
"Bu yıl çok önemli benim için. Çünkü babam Orhan Kemal’in 100’üncü yaşı. Çok gururluyum. Adana ve TÜYAP bu işe sahip çıktığı için teşekkür ederim."

Haberin Devamı

Bu sırada Işık Öğütçü’nün yanında bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz’a Orhan Kemal Müzesi kurulması konusunda çalışma yapılıp, yapılmayacağı soruldu. Aldırmaz, "Her sanatçımız için bir müze yapmalıyız" dedi. Araya giren Işık Öğütçü ise "Adana’ya yakışan, Bilim Teknoloji Üniversitesi’ne Orhan Kemal adının verilmesi. Adana’ya yakışır bu isim" diye isteğini dile getirdi.

235 yayın evi katılıyor

Fuarla ilgili bilgi veren TÜYAP Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder, şöyle konuştu:

“Orhan Kemal 100 Yaşında’ başlığıyla düzenlen fuarda söyleşi, panel ve sergilerin yer alıyor. 235 yayın evinin stant açtığı fuarda 60 ayrı kültürel etkinlik ve 300 yazarın imza günü olacak.”

Etkinliğin ilk gününde ‘Yaşamı ve Eserleri ile Orhan Kemal’, ‘Türk Edebiyatında Orhan Kemal ve İzleri’, “Edebiyattan Sinemaya Orhan Kemal’, ‘Türkiye Yazarlar Sendikası’nın Anıt Yazarı Orhan Kemal 100 Yaşında’, ‘Bursa Cezaevi’nde Bir Çukurovalı; Orhan Kemal’, ‘Çukurova’dan Bir Orhan Kemal Geçti” başlıklı paneller düzenlendi.

Fuarın açılına Adana Vali Yardımcısı Durmuş Gencer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal ile çok sayıda davetli katıldı.

BAKMADAN GEÇME!