Önce kabul sonra ret

Güncelleme Tarihi:

Önce kabul sonra ret
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 15:10

Carnegie Mellon Üniversitesi bilgisayar bilimleri yüksek lisans programına başvuran 800 öğrenciyi mağdur etti. Başvurularının kabul edildiği konusunda e-maille bilgilendirilen aday öğrenciler kısa bir süre sonra kötü bir haber aldı. Bu bir sistem hatasıydı.

Haberin Devamı

Carnegie Mellon Üniversitesi, ABD’de teknoloji ve bilgisayar bilimleri alanlarında önde gelen üniversiteler arasında gösteriliyor. Lisans ve master programlarına dünya çapından yüzlerce başvuru yapılıyor. Yeterliliklere sahip aday öğrenciler çeşitli programlara kabul ediliyor.

Reuters’ın haberine göre bu sene bilgisayar bilimleri yüksek lisans programına başvuran 800 öğrenciye kabul aldıklarına dair okul tarafından bir e-mail iletildi. Birkaç saat sonra bunun bir hata olduğu adaylara bildirildi. Carnegie Mellon Üniversitesi sözcüsü Byron Spice geçtiğimiz pazartesi gerçekleşen hatadan dolayı yaşanan hayal kırıklıklarını anladıklarını söyledi.

Kabul hataları ABD üniversitelerinde nadir olmaktan çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda George Washington ve Cristopher Newport gibi birçok üniversite benzer hatalar yapmış, kamuoyundan büyük tepki toplamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!