Okulun çatısı uçtu

Güncelleme Tarihi:

Okulun çatısı uçtu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2007 15:33

Sabaha karşı başlayan rüzgar okul çatısını uçurdu. Tam anlamıyla facianın eşiğinden dönüldü.

Haberin Devamı

İŞTE ÇATININ UÇUŞ ANI

Adana’da sabaha karşı başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan Poyraz hayatı olumsuz etkiledi, bir okulun çatısını uçurdu. Çatının uçtuyu sırada öğrencilerin derste olması, muhtemel faciayı önledi.

Gece saat 03.00 sıralarında kuzeyden esen rüzgar sabaha karşı şiddetini artırdı. Saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle, Ova Mahallesi Şakirpaşa Caddesi’nde bulunan ve bu yıl eğitime başlayan Seyit Ali Onbaşı İlköğretim Okulu’nun çatısı yerinden koptu. Bir bölümü ana caddeye, bir bölümü ise bahçeye düşen sac, şans eseri kimseye zarar vermedi. Öğrencilerin derste olması nedeniyle de büyük bir faciadan dönüldü.
Aynı saatlerde Bahçelievler Mahallesi’nde oturan Hasan Demirtaş’ın evinde mutfak tüpünün rüzgarın etkisiyle havalanan perdeyi tutuşturması sonucu yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını bahçe sulamada kullanılan hortumlarla söndürmeye çalışıtı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, olayı öğrenip evine gelen Hasan Demirtaş da itfaiye ile birlikte söndürme çalışmalarına katıldı. Kendisinin işte olduğunu belirten Demirtaş, “Annem Meryem, çocuklara içirmek için süt ısıtmak amacıyla ocağı yakmış. Sonra da sokağa çıkmış. Rüzgarın etkisiyle perde ocağın yanına doğru havalanıp tutuşmuş, yangın çıkmış” dedi.

Haberin Devamı

Halka, tabela ve ağaç altalarında bulunmamaları konusunda uyarıda bulunan yetkililer, şiddetli rüzgarın yarın da sürebileceğini, kaldırımda yürüyen yayaların da tabela ve benzeri cisimlerin düşme tehlikesini gözönünde bulundurarak dikkat etmelerini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!