Okullarda kasım tatili ne zaman? İlk ara tatil ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Okullarda kasım tatili ne zaman İlk ara tatil ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2019 09:22

Eylül ayında başlayan eğitim öğretim dönemi devam ederken, öğrencilerin ara tatil dönemi için geri sayımı başladı. Kasım ayının gelmesiyle beraber, İlk ara tatillerin ne zaman yapılacağı merak edilen konular arasında yer aldı. Okullara kısa bir ara verecek olan öğrenciler, hafta sonları dahil 9 günlük bir tatil imkanı bulacak. Peki, okullarda kasım tatili ne zaman? İlk ara tatil ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Farklı kademelerde eğitim hayatına devam eden milyonlarca öğrenci, kasım ayında yapılması planlanan ara tatilin tarihini sorguluyor. Öğrenciler kasım ayındaki tatilin tam tarihini merak ediyor. Peki, İlk ara tatil ne zaman yapılacak? Okullarda kasım tatili ne zaman?

OKULLARDA KASIM ARA TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kasım ayı ara tatili için belirlediği tarih, 18-22 Kasım tarihi olacak. Öğrenciler, 15 Kasım Cuma akşamı başlayacak olan tatillerini, 24 Kasım Pazar gününe kadar sürdürecek.

SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sömestr tatili, 17 Ocak 2020 Cuma günü karnelerin alınmasıyla birlikte başlayacak. 17 Ocak-2 Şubat 2020'deki sömestr tatilinin ardından ikinci dönem 3 Şubat 2020 Pazartesi başlayacak.

İKİNCİ ARA TATİL NİSAN AYINDA

Haberin Devamı

6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün) 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

ARA TATİLDE ÖĞRETMENLERE SEMİNER PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) 18-22 Kasım’da yapılacak ilk ara tatil döneminde öğretmenler için, öğrenci ve velilerin de katılımıyla sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer aldığı mesleki çalışma programı hazırlandı. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda hazırlanan programda, eğitim ve öğretimin niteliği ve verimliliğinin artırılması, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlanması, yenilenen öğretim programları hakkında öğretmenlerin bilgilendirilmesi hedefleniyor. Ayrıca derslerin işlenişine ilişkin öğretmenlerin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaları, eğitim ve öğretim süreçlerinde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin geliştirilmesi, öğrenci, veli ve çevre etkileşiminin artırılması amaçlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!