Okullarda karne heyecanı yaşanıyor

Güncelleme Tarihi:

Okullarda karne heyecanı yaşanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2014 11:29

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 17 milyon öğrenci için yarı yıl tatili bugün başlıyor.

Haberin Devamı

2013-2014 eğitim öğretim yılının 16 Eylül'de başlayan ilk yarısı bugün sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler, 9 Şubat'a kadar tatil yapacak. Tatilin ardından 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 10 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Öğretmenler ve öğrenciler için ikinci yarı yıl 13 Haziran'da tamamlanacak.

MEB'den alınan bilgiye göre, açık öğretim ortaokulu ve liselerinde okuyanlar hariç resmi ve özel okullarda 15 milyon 927 bin 462 öğrenci bulunuyor.
Bunlardan1 milyon 59 bin 111'i okul öncesinde, 5 milyon 574 bin 916'sı ilkokulda, 5 milyon 180 bin 251'i ortaokulda, 4 milyon 113 bin 184'ü lise ve meslek lisesinde okuyor. Açıköğretimde ise yaklaşık 1 milyon 400 bin öğrenci bulunuyor. Öte yandan resmi ve özel okullarda 866 bin 615 öğretmen görev alıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN KARNE MANZARALARI

Okullarda karne heyecanı yaşanıyor
Melike öğretmenin karne günü hüzünlü vedası

Sivas'ta gribal enfeksiyon teşhisiyle tedavi gördüğü hastanede 38 yaşında hayatını kaybeden müzik öğretmeni Melike Altuğ'un cenazesi, karne günü toprağa verildi. Melike öğretmenin ailesinin yanı sıra öğrencileri ve meslektaşları, üzüntü yaşadı.
Süleyman Demirel Ortaokulu'nda görevli müzik öğretmeni Altuğ, gribal enfeksiyon teşhisiyle çarşamba gününden itibaren tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde dün yaşamını yitirdi. Evli, bir çocuk annesi Altuğ'un cenazesi defnedildi.

Cenaze namazına, Altuğ'un Türk Hava Kurumu Sivas Şubesinde görev yapan eşi Umut Altuğ'un yanı sıra yakınları, meslektaşları ve öğrencileri ile bazı protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Okulda karne günü hüzün hakim

Altuğ'un vefatı, 9 yıldır görev yaptığı Süleyman Demirel Ortaokulu'ndaki meslektaşlarını ve öğrencilerini, karne günü yasa boğdu.

Altuğ için okulun müzik sınıfında bir araya gelen öğrenciler, gözyaşlarını tutamadı. Öğretmenlerinin fotoğrafını yakalarında taşıyan öğrencilerin, sınıftaki öğretmen masasının üzerine yazdığı "Melike hocam, 5/H masa örtüsünü kirlettik, yıkayıp yarın getireceğiz" notu görenleri üzdü.

Haberin Devamı

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ve Süleyman Demirel Ortaokulu, başsağlığı mesajı yayınladı.

***

Okullarda karne heyecanı yaşanıyor
Veliler öğrencilerle birlikte karne aldı

Gaziantep’de, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı yarıyıl karne dağıtım töreninde velilere de karne dağıtıldı. Gaziantep Valisi Erdal Ata, Türkiye’de ilk defa velilere de karne verildiğini söyledi.

Karne dağıtım töreni merkez Şehitkamil ilçesi Mahmut Hümayun Özhelvacı Ortaokulu’nda düzenlendi. Öğrencilerden oluşan grubun konseriyle başlayan törende, halk oyunları ve tekvando gösterisi sergilendi. Daha sonra sınıf birincilerine Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafından başarıları nedeniyle hediye verildi.

Haberin Devamı

Sınıflara gezerek öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Ata, şöyle konuştu:
“Bu yıl ilk defa Gaziantep’te yapılan ’Veli Karnesi’ uygulamasını başlattık. Notları ise öğrenciler hazırladı. Anne ve babalar da çocuklarına olan tutum ve davranışlarını değerlendiriyor. Hiç değilse eksikleri varsa bu karne sayesinde onların dikkatini çekmek istiyoruz."

Heyecanlı olduklarını söyleyen veliler ise uygulamadan memnun olduklarını belirtti.

Törene; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mürsel Köse ile kurum müdürleri ve veliler katıldı.

***

Kaza sonucu hayatını kaybeden öğrencinin karnesini ailesi aldı

Haberin Devamı

Ordu’da dolmuş kazası sonucu hayatını kaybeden lise öğrencisi Cansu Kuru’nun karnesini, ailesi gözyaşlarıyla aldı.

Ordu’nun Altınordu İlçesi Yeni Mahalle’de, Ordu Lisesi birinci sınıf öğrencisi Cansu Kuru 15 Ocak’ta sabah okula giderken karşıdan karşıya geçmek istediği sırada dolmuşun çarpması sonucu yaralandı. Hastanede kaldırılan Cansu Kuru, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Toprağa verilen Cansu Kuru’nun okulunda bugün de hüzün vardı. Ordu Lisesi’nde düzenlenen karne töreninde baba Mustafa ile anne Aynur Kuru, kızları Cansu’nun karnesi, onur belgesi ve teşekkür belgesini gözyaşlarıyla aldı.

Ordu Lisesi Müdürü Mustafa Turgut, Cansu’nun çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirterek şöyle dedi:
"Kızımızı kaza sonucu kaybettik. Meslek hayatım boyunca ben de ilk defa böyle bir acıyla karşı karşıyayım. Hepimiz bu kazadan dolayı çok üzüldü."

Haberin Devamı

Anne Aynur Kuru ise, "Karne sevincini kendisinin yaşamasını isterdim, çok duygulandım" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

***

Okullarda karne heyecanı yaşanıyor
Öğrencilerden Vali’ye karne

Tokat’ta karne dağıtım programına katılan Vali Mustafa Taşkesen’e öğrenciler temsili karne verdi.

Eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte Tokat genelinde 75 bin 587 öğrenci karne aldı. Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen törene katılan Vali Mustafa Taşkesen, öğrencilere karne dağıttı. Karnelerini alan öğrenciler sevinçlerini arkadaşları ve aileleri ile paylaştı. Bu arada okulun üçüncü sınıf öğrencileri Vali Taşkesen için temsili karne hazırladı. Vali Taşkesen karnenin okunmasını isteyerek bir öğrenciyi yanına çağırdı. Karnede Vali Taşkesen’e, ’Okullara gelmesinden’, ’kitap okutması’, ’temizliği sevmesi’, ’devamsızlık yapmaması’, ’çocukları koruması’, ’çalışma azmi’, ’iyi kalpli olması’, ’kar tatili yapması’ndan 5 notu verildi. Vali Taşkesen kendisi verilen, ’kar tatili yapması’ notuna gülerek karşılık verdi.

Benden tatil beklemeyin

İlk defa böyle bir karne aldığını söyleyen Vali Taşkesen, daha sonra kendisine verilen notları değerlendirdi. ’Kar tatili’ nedeniyle kendisine verilen notu değerlendiren Vali Taşkesen, "Çocuklar bir kez daha söyleyeyim. Bizim tatilden çok çalışmaya ihtiyacımız var. Memleketin çok gelişmesi için, daha refah, daha gelişmiş olmak için çok çalışmak lazım. Onun için küçük bir kar yağışından benden tatil beklemeyin. Geçen gün bir kez yaptık ama tatil sizin için iyi bir şey değil" dedi.

***

Otistik çocuklar da karne aldı

Menemen Sabahat Akşiray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinde okul öncesi eğitim alan 3-6 yaşlarındaki 12 otistik çocuk ilk karne heyecanı yaşadı.

Dünyanın en büyük 3'üncü, Avrupa'nın ise en büyük otistik çocuklar eğitim merkezi sayılan okulda, okul öncesi eğitimi alan 12 çocuk, 2013-2014 eğitim yılı ilk dönemi sonunda karne aldı.

Okul müdürü Sadettin Akçi, merkezde 3 - 35 yaş arası 240 öğrenci bulunduğunu ifade ederek, "Değişik birim ve istasyonlarda eğitim - öğretim hizmeti vermekteyiz. Okul öncesi birimimiz geçen sene kuruldu ve bu sene ilk kez karne veriyoruz. Bu çocuklarımız ilk kez karne heyecanı yaşıyorlar" dedi.

Merkez olarak amaçlarının bu öğrencilerin bir an önce iyileşerek normal okullarda eğitim görmelerini sağlamak olduğunu belirten Akçi, "Devletimizin sağladığı imkanlar doğrultusunda buradaki çocuklarımızın bakımları dört dörtlük sağlanıyor. Onları iyileştirmek amacımız fakat bu gelişmeyi gösteremeyen öğrencilerimizin de sonuna kadar yanındayız" dedi.

Karne törenine Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın da katılarak minik çocuklara karnelerini verdi.

***

Roman ezgileri eşliğinde karne aldılar

Edirne'de, Romanların ağırlıkta olduğu okulun öğrencileri karnelerini, müzik eşliğinde aldı.

Romanların ağırlıkla yaşadığı Menzilahir Mahallesi Fevzipaşa İlkokulu'ndaki törende öğrenciler müzik eşliğinde karne aldı. Devamsızlığın önüne geçmek için oluşturulan atölyede enstrüman çalmayı öğrenen öğrenciler Roman müzikleri çaldı.

İdareciler, öğrencilere karnelerini dağıttı. Müziğe öğrenciler ve aileleri de eşlik etti.

Ayrıca, Birleşmiş Marka Derneği'nin ihtiyaç sahibi öğrenciler için gönderdiği 2 bin bot ve kaban dağıtıldı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı, İlköğretim Müfettişleri Başkanı Adil Kaynarca, Edirne Ciğerciler Derneği Başkanı Bahri Dinar ve Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Turan Şallı törene katıldı.

Kıyafetleri bol gelince

Edirne Valisi Hasan Duruer'in katılımıyla yapılan tören ise Edirne Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'nda düzenlendi. Gösteriler sırasında bazı öğrencilerin üzerlerine büyük gelen kıyafetlerinin ayaklarına dolaşması zor anlar yaşanmasına neden oldu.

***

Çadır kentte karne heyecanı

Kahramanmaraş'taki çadır kentte eğitim gören 4 bin 300 Suriyeli öğrenci karne aldı.

Vali Şükrü Kocatepe, düzenlenen törende, 2012'de faaliyete geçirilen Çadırkent İlkokulunda bin 200 öğrencinin eğitim gördüğünü, bu sayının ortaokul ve lise öğrencileriyle 4 bin 200 olduğunu söyledi. Suriyeli öğrencilerin kendi dillerinde ve müfredatında eğitim gördüklerini belirten Kocatepe, "Okullarımızda 115 öğretmen fahri olarak görev yapıyor. Eğitim öğretim yılı itibariyle ülkemizin eğitim takvimine uydukları için bugün karnelerini alıyorlar. Onlar da bizim öğrencilerimiz gibi 10 Şubat itibariyle eğitim öğretimlerine başlayacaklar" dedi.

Kent merkezinde yaklaşık 35 bin Suriyeli bulunduğunu dile getiren Kocatepe, şöyle konuştu:
"İlimizde 15 bini çadır kentte olmak üzere 35 bin Suriyeli misafirimiz var. Maalesef dışarıda kalan misafirlerimizin çocuklarının okuma imkanı bulunmuyor. Onların eğitim öğretim eksikliği var. Belirli bir süre sonra onların da okula kavuşabilmesi için çözüm bulunacak ama çok dağınık oldukları için bu konuda şimdilik bir şey yapamıyoruz. Çadır kentteki okula gelmek isteyenler geliyor."

***

Okullarda karne heyecanı yaşanıyor
Karneye zayıf gelince öğretmeni dövdüler

Adana’da 2013-2104 eğitim öğretim döneminin yarıyıl karnesinde zayıf olan Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, coğrafya öğretmeni Hasan Kaplan’ı dövdü. Yaralanan öğretmen hastaneye götürülürken, 3 öğrenci gözaltına alındı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi’nin Gürselpaşa Mahallesi’ndeki Yeşilevler Endüstri Meslek Lisesi’nde meydana geldi. Karne dağıtım töreni sonrasında okul bahçesinde toplanan bir grup öğrenci, notlarının zayıf olmasına tepki göstererek okul yönetimi ile görüşmek istedi. Coğrafya öğretmeni Hasan Kaplan da toplanan öğrencileri dağıtmak için bahçeye çıktı. Kaplan ile öğrenciler arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında öğrencilerden bazıları Kaplan’a saldırdı. Yüzüne aldığı yumruk darbeleri ile Hasan Kaplan yaralandı. Kavgayı ayırmaya çalışan öğretmenler okula polis ve ambulans çağırdı. Polisin yanında da kavga etmeyi sürdüren öğrenciler, görüntü alan gazetecilere de saldırmak istedi. Kavga güçlükle yatıştırılırken, öğretmen Hasan Kaplan ambulansla Adana Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Öğretmeni dövdüğü iddiası ile 3 öğrenci gözaltına alındı. Olay ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

***

Van’da askeri taburdan dönüştürülen okulda karne sevinci

Okullarda karne heyecanı yaşanıyor

Van Başkale’de Albayrak köyünde 32 yıl süreyle tabur komutanlığı olarak hizmet veren daha sonra okula dönüştürülen tabur binasında, öğrenciler ilk kez karne sevinci yaşadı.

Bölgede yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle İran sınırında bulunan Albayrak köyünde 32 yıl önce kurulan 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı, çözüm sürecinin sağladığı etkiyle köyün dışına taşındı.

Uzun yıllar askeri bölge olarak kullanılan 50 dönümlük kışla binası, Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilerek okula dönüştürüldü.

Yaklaşık 200 bin lira harcama yapılarak koğuşları dersliğe dönüştürülen, kapıları yenilenen ve rengi değiştirilen kışla binası, 2013-2014 eğitim öğretim yılında Albayrak Orta Okulu adıyla hizmet vermeye başladı.

Albayrak köyünün yanı sıra çevredeki 11 köyden taşımalı olarak getirilen bin 71 öğrenciye eğitim veren kurumda bugün ilk kez karne sevinci yaşandı.

***

Öğrencilerden öğretmenlerine sürpriz

Bu yıl modern sınıflarda eğitim alma imkanı bulan öğrenciler, yeni okullarında ilk kez karne almanın mutluluğunu yaşadı. Çocuklar için de sürpriz bir veda partisi düzenlendi.

Anneleri tarafından yapılan pasta, çörek ve böreklerle karnelerini almak için okula gelen öğrenciler, müzik öğretmenlerinin çaldığı keman eşliğinde Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyleyerek öğretmenleriyle doyasıya eğlendi.

Öğrencilerden Ozan Delibaş, arkadaşlarını, öğretmenlerini çok sevdiğini belirterek, yarıyıl tatilinde arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrı kalacak olmanın hüznünü yaşadı.

Duygularını anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Delibaş'ın ağlaması, sınıfta da duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Okul Müdürü Yaşaeddin Tanrıver ise daha önce eğitim verdikleri binanın yetersiz olması nedeniyle okulun yan tarafında bulunan 3 iş yerini kiralayıp sınıfa dönüştürdüklerini anımsatarak, tabur binasının okula dönüştürülmesiyle büyük bir rahatlama yaşadıklarını söyledi.

***

Eğitimdeki kalite arttı

Sınıfa dönüştürdükleri iş yerlerinin eski okulun dışında olmasından dolayı öğrencileri kontrol altında tutamadıklarını ve tüm düzenlemelere rağmen sınıf ortamı sağlanamadığını anlatan Tanrıver, "Ayrıca sınıflarımız da çok kalabalıktı. Ama büyüklerimizin yardımıyla taburdan kalma binayı okula dönüştürdük. Şu anda daha iyi durumdayız. Daha önce soba yakarak sınıfları ısıtıyorduk, şimdi kalorifer sistemimiz var. Yeni binaya taşınmamızla eğitim ve öğretimdeki kalite de arttı. Çünkü öğrencilerimiz daha sağlıklı ve geniş ortamda eğitim görüyor" dedi.

Tanrıver, sıkıntılarının tamamen giderilmediği okulda çalışmaların devam ettiğine değinerek, yarıyıl tatilinin ardından Yavuzlar köyünde yapımı tamamlanan okulun hizmete açılmasıyla öğrenci sayılarının azalacağını ve sınıf mevcutlarının da normale döneceğini dile getirdi.

Öğrencilerin son derece güvenli bir ortamda eğitim gördüğünü anlatan Tanrıver, "Bu binada daha önce birçok hizmet verildi. Şu anda ise eğitim hizmeti veriyoruz ve bizim öncelikli hedefimiz öğrencilerimize daha sağlıklı bir ortam sağlamak. Bunun gayreti içindeyiz" diye konuştu.

***

Okullarda karne heyecanı yaşanıyor
Kırgız öğrencilerin karne heyecanı

Van Ulupamir köyünde yaşayan Kırgız öğrenciler, okulların yarıyıl tatiline girmesiyle karne heyecanı yaşadı.

Afganistan'ın Pamir Yaylası'ndan 1982 yılında Türkiye'ye göç eden Kırgız Türkleri, Erciş ilçesinde Ulupamir köyünde yaşamlarını sürdürüyor.

Çetin doğa koşullarının hakim olduğu köyde, karne heyecanını yaşayan 387 Kırgız öğrenci de sabah erken saatlerde karla kaplı Ulupamir İlk ve Orta Okulu bahçesinde toplandı. Daha sonra sınıflarına geçen çocuklar, öğretmenlerinin elinden karnelerini aldı. Bu sırada kimi sevinirken kimi de zayıf notlardan dolayı üzüldü.

Erçiş Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Özlek, şu bilgileri verdi:
“Geçen yıl 7 öğrencimiz fen lisesi sınavlarında başarı gösterdi. Öğrencilerimiz karnelerini gözden geçirerek bundan sonra daha büyük başarılara imza atacak."

Köy muhtarı Kasımbek Varol ise köyde 450 hanenin bulunduğunu hatırlatarak, ”Ülkeye katkı sağlamak adına çocuklarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz" diye konuştu.

***

Okullarda karne heyecanı yaşanıyor
Hasta öğrencinin evinde karne heyecanı

Muş'ta yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle evde eğitim alan 2’inci sınıf öğrencisi Ömer Arslan, karne sevinci yaşadı.

Bacağında oluşan tümör nedeniyle okula gidemeyen Ömer Arslan, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen ücretli öğretmen Meral Akman tarafından evde eğitim görüyor. Gözetmen eşliğinde küçük Ömer, bugün karnesini okul yerine evinde aldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cüneyt Öner ve öğretmen Akman, tüm ders notları 5 olan öğrenciyi tebrik ederek karnesini verdi. Öner şunları söyledi:

“Hastalığı nedeniyle evde eğitim almak durumunda olan Ömer çok başarılı. Bu çocuklara sahip çıkarak üstlerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz.”

Öğretmen Akman ise şöyle konuştu:

"Öğrencilerin yanı sıra ailelerle de evde güzel çalışmalar yapıyoruz. Ömer ile çok güzel bir dönem geçirdik. İkinci dönemin de güzel geçmesini bekliyorum."

Üç çocuk annesi Perinaz Arslan da kendilerine sunulan imkanlardan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.

***

Azmin karne notu 100

Kas hastalığı nedeniyle hareket yeteneğini kaybeden 8’inci sınıf öğrencisi, takdir ve başarı belgesi aldı.

Hasan Irmak, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı ve derslerinde üstün performansı gösterdi. Evde eğitim ve sağlık hizmetinden yararlanan İzmir'deki tek öğrenci 14 yaşındaki Hasan, karnesini öğretmeninden aldı. Karşıyaka'daki Cemil Akyüz Ortaokulu Müdürü Hüseyin Aytekin, Hasan'ın 2 yıldır sağlık sorunları nedeniyle okula gelemediğini söyledi.

Başarısı isteğinden kaynaklanıyor

Eğitim hayatından kopmaması için Hasan'ın evini haftada 6 öğretmenin ziyaret ettiğini anlatan Aytekin, şöyle konuştu:

“Her hafta 13 saat eğitim alan Hasan çok başarılı ve örnek bir öğrenci. 3 yıl üst üste aldığı takdir belgeleriyle de sonunda başarı belgesi almaya hak kazandı. Öğretmenleri de çok memnun. Başarısını akıl gücüyle elde eden Hasan’dan gurur duyuyoruz."

Türkçe öğretmeni Meral Şen de Hasan'ın tüm derslerinin çok iyi olduğunu, fen bilimlerine duyduğu dile getirdi.

Annesi Hasan'a özgürlük istiyor

Hasan'ın annesi Ayşe Irmak da eşinin vefatının ardından kızı ve oğlu ile yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.

Irmak, oğluna daha iki yaşındayken Muscular Distrofi adıyla ilerleyici bir kas hastalığı tanısı konduğunu, ilkokul yıllarında okula yürüyerek gidebildiğini anlattı.

Irmak, şöyle dedi:
"Hasan'ı diğer çocuklardan farklı değil. Onu engelli olarak görmüyoruz. Her konu Hasan üzerine kuruldu. Onun en büyük hedefi de genlerle ilgilenmek. Diğer çocukların da bu imkanları kullanmaları gerekiyor. Ancak Hasan için özgürlük gerekiyor. Babadan kalma bir evin 4’üncü katında oturuyoruz. Hasan'ı ablası haftada bir kez kucağında sokağa indiriyor ve akülü arabasıyla bir saat dolaştırıyor. Apartmanda bir asansörümüz olsa iyi olurdu. Oğluma çok güveniyorum ve onu daha iyi yerlerde göreceğime inanıyorum.

Kalem tutmak istiyor

Hasan da zamanını evde kendisiyle geçiren öğretmenlerin başarıda çok büyük emeği olduğunu söyledi. Hasan şöyle konuştu:

"Genetik mühendisi olmak istiyorum, sağlığım elverişli olmadığı için büyük ihtimalle olamayacağım. Yine de kimseden bir şey istemiyorum. Benim durumumdaki öğrencilerin kendilerine güvenmesini istiyorum. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında matematik dışında 80 üzerinde notlar aldım. Aslında daha güzel notlar alabilirdim ama matematik sınavlarında elimle kalem tutamadığım için işlem yapamadım, tek sorunum bu oldu"

Muscular Distrofi nedir?

Sadece erkeklerde görülen genetik bir hastalık olan Muscular Distrofi ilerleyici bir kas hastalığı olarak biliniyor. Hastalık belirgin koordinasyon yokluğuyla kas zayıflığı, yürüme bozukluğu ile ilerliyor ve hareket yeteneğinin tamamen kaybedilmesi ile son buluyor. Genellikle beş yaşından önce başlayan hastalığın bilinen bir tedavisi bulunmuyor.

***

Okullarda karne heyecanı yaşanıyor
Hakkari’de 74 bin öğrenci karne aldı

Hakkari ve ilçelerinde eğitim gören 74 bin 200 öğrenci, yarıyıl tatili nedeniyle karne heyecanı yaşadı.

Hakkari genelindeki anaokul, ilk, orta ve lisede öğrenim gören 74 bin 200 öğrenci, karnelerini alarak büyük bir heyecan yaşadı. Velileriyle birlikte okullara gelen öğrenciler, karnelerini aldıktan sonra öğretmenleriyle vedalaşıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Hakkari Merkez 23 Nisan İlköğretim Okulu 2 F sınıfında okuyan öğrenciler, karnelerini sınıf öğretmeni Hurşit Ertunç’un elinden aldı. Ertunç, yarıyıl tatili için çocuklara öğütlerde bulundu. İkinci dönem başka bir sınıfın derslerine gireceğini söyleyen Ertunç, öğrencileriyle vedalaştı.

***

Öğrencilerin ilk karne sevinci

İstanbul’da Fatih Atikali İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencileri, ilk kez karne sevinci yaşadı.

350 birinci sınıf öğrencisinin eğitim gördüğü Atikali İlköğretim Okulu'nda öğrencilere karnelerini aldı. İlk karnelerini öğretmenlerinin elini öperek alan çocuklar heyecanla ders notlarını inceledi. Bu yıl okula başlayan bazı öğrencileri anneleri yalnız bırakmadı. Yarı yıl tatiline çıkmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar, karneleriyle koşarak evlerinin yolunu tuttu.

Veli Hülya Öztürk, "Kızım Gizem ile uzun bir maratonun sonunda neşeli bir gün geçiriyoruz. Bizim için önemli olan çocuklarımızın mutluluğu” dedi.

Öğrencilerden Aslı Yaren Tekin, karnesinin en yüksek not olan 5'le dolu olduğunu ve tatile mutlu gireceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!