2017 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? Okullar ne zaman açılacak?

Güncelleme Tarihi:

2017 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek Okullar ne zaman açılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 18:11

2017 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek sorusu binlerce vatandaş tarafından Ramazan ayının bitmesine az bir zaman kala sorgulanmaya başlayan konular arasında yer aldı. Kurban Bayramının bu yıl ne zaman olacağı Diyanet İşleri Bakanlığı tarafından yayımlanan dini takvimle beraber belli oldu. Öte yandan okulların ne zaman açılacağı da merak edilen konular arasında yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine göre okulların açılış tarihi de belli oldu. Peki, 2017 Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek? Okullar ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Kurban Bayramı ne zaman sorusuna şimdiden yanıt arayan vatandaşlar, okulları ne zaman açılacak konusuyla ilgili detayları da araştırmaya başladı. 2017 Kurban Bayramı ile birlikte okulların açılacağı günü de bilmek isteyen vatandaşlar, sezonun durumuna göre tatillerine şekil verecek. Peki, 2017/2018 döneminde okullar ne zaman açılacak? Kurban Bayramı ne zaman idrak edilecek?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimiyle ilgili genelge, illere gönderildi.

Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek.

Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek.

Haberin Devamı

2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha geriye gelerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı'nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

AREFE GÜNÜ TAM GÜN OLABİLİR

Özellikle tatil merkezlerinin merakla beklediği tatil uzatma ve birleştirme kararı bu yıl uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması, arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi konusunu gündeme taşıdı. Bu gelişmeyle birlikte toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.

KURBAN BAYRAMI NE ANLAMA GELİYOR?

Sözlükte yaklaşmak, Allâh’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dinî bir terim olarak, ibâdet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilâhî rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Böylece hem maddi durumu yetersiz olup kurban kesemeyenlere yardımda bulunmuş, hemde Cenab-ı Hakka yaklaşmış olur.

Haberin Devamı

Kurban ibadeti, İslam toplumlarının şiarı sayılan ibadetlerden biri olarak asırlardan beri yerine getirilmektedir. Kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir nişanesidir.

Kurban Hanefi mezhebine göre vacip, diğer mezheplere göre ise sünnet-i müekkededir. Dini kaynaklarda Peygamber efendimizin kurbanını daima kestiği ifade edilmektedir.

BAKMADAN GEÇME!