Okullar “altın günü” için kadınlara açılacak

Güncelleme Tarihi:

Okullar “altın günü” için kadınlara açılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2013 10:37

Ordu Valisi, vatandaşlar tarafından boş vakitlerinde değerlendirilmesi amacıyla ilde tüm okulları başta ev kadınlarının kendi aralarında yaptığı altın günleri olmak üzere toplantılara açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Vali Kenan Çiftçi, Ordu’da tüm okulları başta ev kadınlarının kendi aralarında yaptığı altın günleri olmak üzere birçok toplantıya açacaklarını dile getirdi Bu konuda çalışma başlattıklarını belirten Çiftçi, “Vatandaşlarımız okulları sadece altın günlerinde değil toplantı, mahalle toplantısı ve esnafların bir araya gelerek çay içip sohbet etmeleri için de kullanabilir” diye konuştu.
Okulların “halkın malı” olduğuna değinen Çiftçi, şöyle devam etti:
“Ordu’da okullarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunmak için çalışma başlattık. Bizim amacımız şu, yaşayan canlı bir okulu sadece eğitim ve öğretim görülen, eğitim zamanında öğrencilerin ve öğretmenlerin olduğu zamanda değil ders saatinin dışında da hafta sonları bizim vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktadır. Mantığımız şudur, bu okullar devletimizin okullarıdır. Devletimiz ise bu okulları vatandaşlarımızın vermiş olduğu vergilerle yapıyor. Aslında bu okullar vatandaşlarımızın kendi öz ve öz malıdır. Bu nedenle vatandaşlarımız kendi öz malı olan bu okulları kendi toplantıları için de kullanabilir.”

Haberin Devamı

“Altın günleri okullarda yapılabilecek”

Vatandaşların okulları değişik amaçlarla kullanabileceğini belirten Çiftçi, şöyle konuştu:
“Örneğin ev hanımları altın günlerinde de buraları kullanabilir. Bayanlarımız altın günü için müracaat ettiklerinde ve okulların da müsait olduğu zamanlarda buralarda altın günlerini yapabilirler. Vatandaşlarımız aynı zamanda okulları sadece altın günlerinde değil toplantı, mahalle toplantısı ve esnafların bir araya gelerek çay içip sohbet etmeleri için de kullanabilir. Halkımız buradaki imkanlardan da bilgisayarına varıncaya kadar istifade edebilir. Biz bu konuda açılımı başlattık. İnşallah halkın malı olan tüm okullarda bu toplantıların gerçekleştirilmesi için çalışmaları sürdüreceğiz.”

“Okullar hayat bulacak”

Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan ise okulların vatandaşlar tarafından boş vakitlerinde değerlendirilmesi projesinin valilik ve milli eğitim müdürlüğünün ortaklaşa çalışmasıyla yürütüleceğini söyledi.
Okulların yürütülecek çalışmayla adeta “hayat bulacağını” belirten Türkkan, şunları dile getirdi:
“Ordu genelinde 623 okulumuz var. Artık öğrenci ve öğretmenlerimizin yanı sıra vatandaşlarımız da bu binaları müsait olması durumunda değerlendirebilecek. Öğrenci velileri bu okullarımızı her türlü etkinliklerinde kullanabilecekler. Gerekirse her türlü toplantılarını buralarda yapabilecekler. Sayın valimizin bu konudaki fikri çok güzel. Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu projeye sonuna kadar destek vereceğiz. Okullarımızın her saat faaliyet vermesi güzel olacak. Şimdiden bütün vatandaşlarımıza hayırlı olsun.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!