Okul sporlarının sorunlarını gündeme taşıdılar

Güncelleme Tarihi:

Okul sporlarının sorunlarını gündeme taşıdılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 12:52

Adana’da spor federasyonları’nın il temsilcileri ile kentte görev yapan okulların Beden Eğitimi Öğretmenleri okul sporlarında gözlenen sorunların çözümü ve gerekli önlemin alınması için toplantı gerçekleştirdiler.

Haberin Devamı

Adana Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Kemal Kırım, Menderes Spor Salonu bünyesinde toplantı odasında gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, son 3 yıldır okul sporları faaliyetinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini, bazı küçük aksamaların yaşanmasına rağmen, özverili çalışmaları nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel ile okul sporları bürosundaki görevlilere teşekkür etti.

Türkiye Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Federasyonu 2’nci Başkanı Özgür Kaplan’ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıda konuşan federasyon il temsilcileri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri, kent genelinde salon, malzeme ve ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

Haberin Devamı

Okul sporlarında kalite ve katılımın artırılmasını isteyen Beden Eğitimi Öğretmenleri sporun eğitime pozitif katkı sağladığının kanıtlandığını, bu konuda aileleri de bilinçlendirdiklerini belirttiler. Özel okulların başarılı sporculara burs vermesinin yararından söz eden öğretmenler, bunun son yıllarda azaldığını, başarılı sporcuların yerel yöneticiler tarafından da desteklenmesini istediler.

Toplantıda, okul sporların mutlaka güvenlik ve sağlık görevlilerinin olmasını isteyen öğretmenler, öğrencilere spor kültürü ve fair play olgusunu iyi anlatmak gerektiğinin üzerinde durdular. Öğretmenler, ayrıca müsabakalara deneyimli hakemlerin atanmasını istediler.

"MEVCUT TESİSLERİ EN VERİMLİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ"

Gençlik ve Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, sorunların çözümü için gerekli hassasiyeti göstereceklerini, okul sporları için bünyelerinde 3 kişinin görev yaptığı büro oluşturduklarını söyledi.

Mevcut tesisleri en verimli şekilde değerlendirdiklerini belirten Yılmazel, final maçlarının yoğunluğa rağmen kent merkezinde tüm okulların rahat ulaşacağı Menderes Spor Salonu’nda yapmaya çaba gösterdiklerini belirtti.

Yılmazel, malzeme ve ulaşım konusunda yerel yöneticilerin desteğini beklediklerini, tüm hedeflerinin sporun temelini oluşturan okulların faaliyetlerine katkı sağlamak ve okul, kulüp, aile üçgeniyle milli takımlara yetenekli sporcular kazandırmak olduğunu belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

 

BAKMADAN GEÇME!