Okul puanı birincileri yaktı

Güncelleme Tarihi:

Okul puanı birincileri yaktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 23:27

Liseye giriş sınavı TEOG’da 665 öğrencinin tüm soruları doğru yanıtlamasına rağmen, dün okul puanının da eklendiği Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) açıklanınca bu sayı düştü. YEP’ler sonucunda 176 öğrenci sınavdan 500 tam puan aldı.

Haberin Devamı

TEOG’a katılan 8’inci sınıf mezunlarının ortaöğretim kurumlarına girişinde kullanacağı Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) dün Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) sitesinde açıklandı. Okulların kontenjanlarıyla en düşük ve en yüksek yüzdelik dilimleri de duyuruldu. Bakanlığın verdiği bilgilere göre, bu yıl 1 milyon 192 bin 858 öğrencinin puanı hesaplandı. Okul ve TEOG-1 ile TEOG-2 puanlarının birlikte hesaplanmasıyla oluşan YEP sonuçlarına göre, 176 öğrenci 500 yani tam puan aldı. Oysa TEOG 2’de 17 bin öğrenci bütün soruları doğru yanıtlarken, her iki TEOG’da 665 öğrenci soruların tamamını yaptı. Ancak YEP’lerin açıklanmasıyla bu sayı 489 kişi azalarak 176’ya düştü.


YÜZDELİK DİLİM DEĞİŞTİ
Tonguç Akademi hocalarından Talha Doğan, YEP’le tam puan alan öğrenci sayısının düşmesinde okul puanlarının ve birinci TEOG sonuçlarının etkili olduğunu söyledi. Geçen yıl liselere yerleşmede TEOG-2’nin belirleyici olduğunu belirten Doğan, şöyle devam etti: “Bu sene puanlar arttı. Örnek verecek olursak, bu yıl 488 puan alan öğrenci 2.76 yüzdelik dilime düşüyor. Geçen yıl aynı puanı alan öğrenci 1.8 ile 2 arasındaydı. Puanlar artıyor ama bu yüzdelik dilimi değiştirmez. O yüzden tercih yapacaklar, puan yerine yüzdelik dilimlere bakmalı. TEOG-2’de 17 bin tam puan alan öğrenci olması, YEP’le birlikte 176 tam puan yapan öğrenciye düşmesi, TEOG-1 ve okul puanının önemini gösteriyor. Geçen senelerde TEOG-2 ayırt ediciydi. Bu sınavın sonuçları etkiliydi. Birinci TEOG’da öğrenciler daha az üniteden sorumlu oluyor. TEOG-2’de daha çok konudan sorumlu olunduğu için bu sınav öğrencilere daha zor geliyordu. Ama bu yıl TEOG-2 kolay sorulardan oluştuğu ve birçok öğrencinin yüksek neti olduğu için belirleyiciliği azalmış oldu.”

Okul puanı birincileri yaktı



YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 AĞUSTOS'TA

Haberin Devamı

Adaylar, tercih ve yerleştirme işlemleri için illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecek. Okullarda öğrenci ve velilere tercih ve yerleştirme işlemlerinde rehberlik yapmaları için 81 ilde toplam 26 bin 846 öğretmen görevlendirildi. Öğrenciler 14-24 Temmuz tarihlerinde 25 okula kadar tercih yaparak ortaokul müdürlüklerince tercih işlemlerini onaylatacak. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Öğrencilerin tercih değişikliklerini onaylatma işleminden önce yapmaları gerekiyor.

11 Ağustos’ta yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. 14-18 Ağustos, 21-23 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde ise yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!