Okul öncesi eğitim önemli

Güncelleme Tarihi:

Okul öncesi eğitim önemli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2015 11:59

Yaz tatilinin ardından açık öğretim de dahil, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin 794 öğretmen 28 Eylül’de yeni eğitim öğretim yılına başlayacak. Bu yıl yaklaşık 1 milyon 136 bin öğrencinin ilkokul birinci sınıfa, yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin de okul öncesi eğitim kurumlarına başlaması bekleniyor. Uzmanlar, okul öncesi eğitimin çocukların gelişiminde önemli bir yeri olduğunu belirterek, uyarıyor: “3 yaşından sonra çocuklar okul öncesi eğitim almaya başlamalı.”

Haberin Devamı

Yeni eğitim yılında yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci okul öncesi eğitim kurumlarına başlayacak. okul öncesi eğitimin çocukların gelişiminde önemli bir yeri var. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, beyin gelişiminin yüzde 80'inin 0-3 yaş arasında tamamlandığını, bu nedenle 3-6 yaş arasında okul öncesi eğitimin büyük önem taşıdığını söyledi.
Yaşamlarının ilk yıllarında, beynin en hızlı geliştiği dönemde yeterli uyarıcı alamayan çocukların, kendi potansiyellerini hiçbir zaman eksiksiz bir şekilde gerçekleştiremeyebileceğine dikkat çeken Ezgi Oral, "Ev ortamında sağlanan uyaranlar çocuğun gelişimi için yeterli değil. 3 yaşından sonra çocuklar okul öncesi eğitim almaya başlamalı. Okul öncesi eğitim, çocuğa akranlarıyla bir arada olma fırsatı sağlar. Böylece çocuk akranlarıyla etkileşime geçerek ve oynayarak öğrenme fırsatı bulur. Çocuğun gelişimi için sağlıklı olan öğrenme de bu şekilde gerçekleşmiş olur" dedi.
Okulun cazibesine kapılmayın, eğitimini iyi araştırın
Okul öncesi eğitimin çocuğun ilkokula hazırlanmasına katkı sağladığını belirten Oral, böylece çocuğun okul ortamına alıştığını, akranlarıyla iletişimini arttırdığını, okul korkusunu yendiğini, özbakım ihtiyaçlarını kendi başına karşılamayı öğrendiğini vurguladı. Ailelerin okul tercihinde dikkatli olmaları gerektiğini de kaydeden Oral, "Okulun eve veya ailenin işine olan uzaklığı, maddiyat, beslenme, binanın özellikleri ve bahçesinin bulunması gibi faktörler önem kazanıyor. Binanın ve binanın içindeki eşyaların cazibesine kapılmak çocuk için doğru kararın verilmesini engeller. Bunun yerine okulun verdiği eğitimi iyi araştırmak ve mutlaka öğretmenini tanımak gerekir" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!