Okul okul gezecekler

Güncelleme Tarihi:

Okul okul gezecekler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 13:21

Milli Eğitim Bakanlığı, yılın kaliteli okul ve ekibini belirlemek amacıyla okulları gezecek. Bakanlık, kalitede ilk üçe giren okul ve ekiplere ödül verecek.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2005 yılında Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi" kapsamında yılın kaliteli okul ve ekiplerini seçiyor. "Yılın Kaliteli Okulu" ve "Yılın Kaliteli Ekibi" kategorilerinde il birincisi 59 okul ve 66 ekip başvurusu Bakanlığa ulaştı. Yapılan değerlendirme sonucunda saha ziyareti yapılacak okul kategorisinde 15, Yılın ekip kategorisinde ise 16 okul belirlendi. Ziyaretlerde, ödül başvurularında yapılanların görülüp incelenmesi amaçlanırken, yapılacak değerlendirme ile raporlara tekrar puan verilecek. Saha ziyaretleri kapsamında okullara verilecek puan ile ilk üçe giren okul ve ekiplere ödül verilecek. Geri kalan okul ve ekiplere ise teşvik ödülü verilmesi öngörülüyor. Ödüller, Haziran ayında Ankara’da düzenlenecek, “Okullarda TKY Uygulamaları Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’nde sahiplerine sunulacak.

Haberin Devamı

31 OKUL GEZİLECEK
Söz konusu kalite yönetimi kapsamında gezilecek okullar ve ekipler ise şunlar:
24 Eylül Anaokulu, (Afyon), Hazım Kulak Anadolu Lisesi (Aksaray), Gülveren Lisesi (Ankara), Merkez Atatürk İlköğretim Okulu (Antalya), Bursa Anadolu Lisesi, Merkez 30 Ağustos İlköğretim Okulu, (Eskişehir), Özel Sanko Okulları (Gaziantep), Erenköy İlköğretim Okulu ( İstanbul), Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi (İzmir), Namık Kemal İlköğretim Okulu, (Kırıkkale), Merkez 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu (Kocaeli), 9 Mart İlköğretim Okulu (Rize), Tekirdağ Anadolu Lisesi, Tokat Öğretmenevi, İMKB Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi (Zonguldak), Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi (Ankara), Hasan Güçlü Ticaret Meslek Lisesi (Antalya), Bartın Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi, Karamanlı Lisesi (Burdur), Hürriyet Anadolu Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi (Bursa), Özel Serhat İlköğretim Okulu (Edirne), 75. Yıl Merkez İMKB YİBO (Elazığ), Şehit Kamil Türkan Mehmet Akcan İlköğretim Okulu (Gaziantep), Merkez Çağdaş Yaşam kız YİBO (Hakkari), Süleyman Demirel Fen Lisesi (Isparta), İzmir Karşıyaka Anadolu Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi, Hüseyin Kahya YİBO (Kırıkkale), Gölcük İmam Hatip Lisesi (Kocaeli), Şanlıurfa Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi, Tokat İmam Hatip Lisesi, Zonguldak Ereğli Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!