Okul müdürlerine yapılan sözlü sınav TBMM’ye taşındı

Güncelleme Tarihi:

Okul müdürlerine yapılan sözlü sınav TBMM’ye taşındı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2014 14:46

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan sözlü sınavla müdür seçmelerinde adaletsizlik yaşandığını ileri sürerek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Haberin Devamı

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Milas’ta görevlendirilmesi yapılacak olan müdür ve müdür yardımcılarının belirlenmesi aşamasında yapılan sözlü sınavlarda hukuksuzluk yapıldığını iddia etti. Erdoğan, "Milli Eğitim’e bağlı okullarda görevlendirilecek idareciler için gerçekleştirilen sözlü sınavlar sürüyor, bu sınavlar ile ilgili iddialar da kamuoyunu meşgul ediyor. Bu iddialar kamu vicdanını zedeliyor. Özellikle 6 Ekim tarihli yönetmeliğin ‘Sözlü sınav konuları puan değerleri’ başlıklı 20’nci maddesi taraflı ve adaletsiz değerlendirmelere sebep oluyor" dedi.

16 Ekim 2014 tarihinde Muğla Valiliği’ne dilekçe veren bir komisyon üyesini örnek gösteren Erdoğan, "Dilekçeye göre, göreve başlamadan önce komisyon başkanı olan Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün kimlerle çalışmak istediği belliydi. Hatta kimin hangi okula atanacağı belirlendi. Valiliğe dilekçe veren komisyon üyesi, herkese hak ve adalet ölçüleri içinde puan vereceğini, mevzuat ve genel kültür sorularına verilen doğru veya yanlışa göre puan vereceğini belirtmesi üzerine Komisyon Başkanı’nın bunu kabul etmediğini söyledi. Bu üyenin, olayların gidişatının doğru olmadığını, etik ve ahlaki bulmadığını belirterek görevinden istifa ettiğini ifade etmesi, yaşananların ne kadar objektiflikten uzak olduğunun bir delilidir" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın soruları

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergesinde şu sorulara yanıt istedi:
"Görevlendirilmesi yapılacak olan müdür ve müdür yardımcılarının belirlenmesi aşamasında yapılan sözlü sınavlarda ortaya çıkan hukuksuzluklarla ilgili bakanlığınızın bilgisi dahilinde başlatılan bir işlem var mı? Böyle bir işlem söz konusu ise hangi aşamada? Söz konusu iddialarda ismi geçen Muğla İl Milli Eğitim Müdürü ve diğer ismi geçen milli eğitim müdürleri hakkında soruşturma açılması konusunda herhangi bir tasarrufunuz olacak mı? Kamuoyunda hukuksuz ve adil olmayan bir şekilde yapılan bu sözlü sınavların iptaliyle ilgili büyük bir beklenti oluştu. Muğla ve diğer illerde şaibeye karışan bu sınavların iptal edilmesi düşünülüyor mu? Bu hukuksuzlukların yaşanmasına sebep olan 6 Ekim 2014 tarihli yönetmelikte bir değişiklik yapılarak, okul müdür ve müdür yardımcılarının belirlenmesinin objektif kriterlere bağlanması düşünülüyor mu?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!