Okul çevrelerinde denetim

Güncelleme Tarihi:

Okul çevrelerinde denetim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2016 12:44

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotim ekipleri, okul içi ve çevrelerinde denetim yaptı.

Haberin Devamı

Narkotim ekipleri, bahar dönemine geçişle birlikte okul içi ve çevrelerinde meydana gelebilecek olaylara karşı denetim gerçekleştirdi. Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan "Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Alınmasına İlişkin İşbirliği Projesi" kapsamında, dün Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Büro Amirliği ekipleri, Bağcılar, Bahçelievler, Fatih, Esenyurt ve Üsküdar'daki okullarda koruyucu ve önleyici güvenlik tedbirleri aldı.     

Bu kapsamda okulların civarında güvenliği sağlamak amacıyla görevlendirilen ekipler, okul içleri, önleri ve çevresi ile yakınlarındaki park ve kafelerde denetimler gerçekleştirdi. Polis ekipleri, okul çevresindeki şüpheli şahısların kimlik kontrolünü yaparken, okulla ilgisi olamayan kişileri de uzaklaştırdı.     

Haberin Devamı

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çevresinde 32 ekiple yapılan uygulamada 29 kafe ve kahvehane, 10 park ve bahçe ile 1 metruk bina denetlendi. Şüpheli görülen 470 kişiye GBT sorgusu yapılırken tehdit ve hakaret suçundan aranan 1 şüpheli ise gözaltına alındı.     

Yetkililer, denetimlerin eğitim-öğretim yılı sonuna kadar devam edeceğini söyledi.     

 

BAKMADAN GEÇME!