Okul açıldı, tadilattaki tuvaletler açılamadı

Güncelleme Tarihi:

Okul açıldı, tadilattaki tuvaletler açılamadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2013 09:57

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde 2 bin 500 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Üstün Üründül İlk ve Orta Okulu'nda tuvaletlerdeki tadilatın bitmediğini gören öğrenciler şaşkına döndü. İnşaat nedeniyle öğrenciler ders aralarında tuvalete gidemedi.

Haberin Devamı

Türk Eğitim- Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün plansız tadilatları nedeni ile binlerce öğrencinin mağdur olduğunu söyledi.
2013- 2014 eğitim- öğretim yılının başlamasıyla birlikte okullarda yaşanan eksiklikler ortaya çıkmaya başladı. Yıldırım İlçesi'nde bulunan Üstün Üründül İlk ve Orta Okulu'nda 2 bin 500 öğrencinin kullandığı tuvaletlerin tadilatta olmasına tepki gösteren Türk Eğitim- Sen Bursa Şubesi okul önünde basın açıklaması yaptı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilk günden sınıfta kaldığını söyleyen Türk Eğitim- Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, Bursa'da 20'nin üzerinde okulun sorunlarla eğitim- öğretime başladığını belirtti. Yıldırım İlçesi'nde bulunan Üstün Üründül İlk ve Orta Okulu'nda 2 bin 500 öğrencinin devam ettiğini ve okulun tuvaletlerinin tadilat nedeniyle kullanılamadığını öne süren Türkoğlu, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü yazı boş boş geçirdiği ve plansız tadilatlar yaptığı için binlerce öğrenci mağdur oldu. Yıldırım İlçesi'ndeki üç okula kayıt yapıldı. Ancak bu okulların inşaatı ile ilgili sorunlar yaşandığı için kayıt olan öğrenciler okula başlayamadı. Tayini çıkan öğretmenlerin ne yapacağı belli değil" dedi.

Haberin Devamı

Sınıflar 50 kişilik

Bursa'nın dezavantajlı bölgesi olan Yıldırım'da bazı okullarda sınıfların 50 kişinin üzerine çıktığını iddia eden Türkoğlu, "50'nin üzerinde sınıflar, inşaat halindeki okullar, öğretmen eksiği ile eğitim ve öğretimin kalitesi Bangladeş'in altına indi. Bursa'da 4 bin 600 öğretmen, 7 bin derslik ihtiyacı bulunuyor " diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!