Okan Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Okan Üniversitesi ilk mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2007 16:27

Eğitim hayatına 4 yıl önce başlayan Okan Üniversitesi, ilk mezunlarını verdi.Üniversitenin Akfırat Kampüsündeki diploma törenine onur konuğu olarak katılan Erdal İnönü, kendi hayatından örneklerle gençlere öğütler verdi.

Haberin Devamı

Gençlere, Atatürk'ün nutkunu okumalarını tavsiye eden İnönü, “Yaşamınızda karşılaştığınız zor anlarda o nutuk size yardımcı olacaktır” dedi.

Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlığa erişmede bilim ve teknolojide ilerlemenin esas olduğunu vurgulayan İnönü, “Siz elinize geçen her fırsatta Türkiye'de bilim ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunun” diye konuştu.
Üniversitenin Onursal Mütevelli Heyeti Üyesi olan İstanbul Valisi Muammer Güler de Okan Üniversitesinden mezun olan öğrencilerin Türkiye'nin gerçeklerini öğrendiklerine inandığını belirterek, “Bizim dönemimiz gerçekleri öğrenemedi. Etrafımızı peşin yargılar donatmıştı. Ama siz bilgi çağının gençlerisiniz” şeklinde konuştu.
Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan da üniversitelerin, ülkenin ve toplumun ışığı olduğunu dile getirerek, öğrencilerden kendilerine güvenmelerini, ön yargılı olmamalarını ve geleceğe umutla bakmalarını istedi.
Okan, “Önce hayal edin, proje haline getirin ve sonra gerçekleştirin. Global düşünün, girişimci olun, risk alın. En önemlisi de çalışın” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'de yüksek öğrenimin birçok sorunu olduğunu, üniversite mezunlarının iş bulamadığını belirten Okan, Okan Üniversitesinden mezun olan gençlerin tamamının işlerinin hazır olduğunu kaydetti.
Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş ise üniversitenin ilk mezunlarının, uzun yıllar yaşayacak bir çınarın ilk filizleri olduklarını ifade ederek, “Onlar çok daha başarılı olacaklar, onlara güveniyoruz” diye konuştu.
İş dünyasına yakın bir üniversite olarak çalışmalar yaptıklarını belirten Kırbaş, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının önde gelen şirketleriyle işbirliği yaptıklarını kaydetti.

Farklı bir üniversite olma yolunda ilerlediklerini vurgulayan Kırbaş, Türkiyede ilk Rusça ve Çince Mütercim Tercümanlık bölümlerini kurduklarını anlattı.

Kırbaş, “Biz, üniversite olarak Atatürk ilkelerine bağlı, toplumsal sorunlara duyarlı, iç ve dış rekabete hazır, çağdaş bir dünya üniversitesi olma yolunda çalışmalar içindeyiz” diye konuştu.
Diploma törenine, emekli Orgeneral Çevik Bir, sanatçılar Ediz Hun ve Yaşar Özel, öğretim üyeleri ve mezun öğrencilerin aileleri de katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!