Öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırı kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırı kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2015 09:13

Öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırı kaldırıldı.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin 28 Ocak sayısında yayımlandı.

Buna göre, "öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak" şartı yürürlükten kaldırıldı.

Bu yaş sınırı, bedensel engeli bulunan öğretmenlerin atamalarında da aranmayacak.

MEB Müsteşarı’ndan “hayırlı olsun” mesajı

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin de, 40 yaş sınırının kaldırılmasını Twitter üzerinden duyurarak, öğretmenlere “hayırlı olsun” dedi. Tekin ayrıca, şubat ayında yapılacak 15 bin atamada mağduriyet yaşanmaması için yönetmeliğin 28 Ocak tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatarak, şunları söyledi:
“Değerli arkadaşlar öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğine ilişkin görüş alma ve düzenleme süreci bir hafta içinde ancak tamamlanacak. Şubat atamasında mağduriyet yaşanmaması için 40 yaşa ilişkin sınırlandırma bugünkü resmi gazetede yayımlandı. Heyecanla bekleyen ilgili arkadaşlara hayırlı olsun. Yönetmelik de en kısa sürede yayınlanıp yürürlüğe girecek.”

Haberin Devamı

Öğretmenliğe ilk kez atanacaklar için 40 yaş sınırı kaldırıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!