‘Öğretmenlerin alım gücü zayıfladı’

Güncelleme Tarihi:

‘Öğretmenlerin alım gücü zayıfladı’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 13:21

Türk Eğitim-Sen tarafından 5-15 Kasım'da öğretmenler ve okul idarecilerinin katılımıyla yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü anketinin sonuçları açıklandı. Anketin en önemli sonuçlarından biri, öğretmenlerin alım gücünün azalması.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 5-15 Kasım'da öğretmenler ve okul yöneticilerinin katılımıyla yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü anketinin sonuçlarını açıkladı. Geylan, 11 bin 454 eğitimcinin katıldığı ve dokuz ayrı internet sitesinde yayınlanan anketin en önemli sonuçlarından birinin, öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sorunlarla ilgili olduğunu belirtti. Geylan, öğretmenlerin alım gücünün azaldığını gördüklerini söyledi.

Şiddet konusunda gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının devam ettiğini belirten Geylan, "Öğretmenler en çok veli ve öğrenciler tarafından şiddete uğrarken büyük bölümünün şikayetçi olmaması dikkat çekici. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla Şiddeti Önleme Kanunu çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı

‘Öğretmenlerin alım gücü zayıfladı’

‘ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU'NUN ÇIKARILMASINA DESTEK VERİYORUZ’
Geylan, öğretmenlerin statü, itibar ve iş memnuniyet düzeylerinin artırılmasına yönelik çalışmaları desteklediklerini belirterek, "Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılmasına destek veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir an önce adım atmalı. Bu kanun çıkarılırken öğretmenlik mesleğinin saygınlığı korunmalı, öğretmenlik mesleğinin statüsü sağlam bir zemine kavuşturulmalı" diye konuştu.

Ankete katılan eğitimcilerin yüzde 71.4'ünün, öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesinin emekliliği teşvik edeceğini düşündüğünü söyleyen Geylan, "3600 ek gösterge, emekliliği teşvik edecek ve yeni atamalara yer açılmasını sağlayacak bir uygulama olacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan Öğretmenler Günü'nde müjde vermesini bekliyoruz" dedi.

‘ÖĞRETMENLER EK ZAM İSTİYOR’
‘Döviz kurundaki artış ve enflasyonun artması nedeniyle memurlara ek zam yapılmalı mı?’ sorusuna, ankete katılan öğretmenlerin yüzde 98.4'ünün ‘evet’ cevabını verdiğini söyleyen Geylan, "Ankete katılan öğretmenlerimizin yüzde 19.4'ü altın ve döviz, yüzde 72.3'ü ise kredi borcu olduğunu söylüyor. Öğretmenler ek zam istiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Geylan, öğretmenlerin temel sorununun motivasyon eksikliği olduğunu belirterek, sözleşmeli öğretmenlerin eş durumundan tayin hakkı verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!