Öğretmenlerden rüya tabirleri!

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerden rüya tabirleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 13:14

İlköğretim 3’üncü sınıf Türkçe dersinde öğrencilerden sınıfa rüya tabirleri kitabı getirmesi, öğretmenden de rüya yorumu yapılması istendi. Öğretmenler şaşkın: Rüyaları hangi kitaba göre yorumlayacağız? Bir tabir diğerini tutmuyor!

Haberin Devamı

İlköğretim 3’üncü sınıf Türkçe öğretmen kılavuz kitaplarında öğrencilerden rüya tabirleri kitabı getirmeleri, öğretmenlerden de rüya yorumu yapmaları istendi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu’nun 02.09. 2010 tarih ve 117 sayılı kararı ile 2011-2012 öğretim yılından başlayarak 5 yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edilen ilköğretim 3’üncü sınıf Türkçe öğretmen kılavuz kitabında 3’üncü tema olan ‘Hayal Gücü’nün konusu, ‘Rüyalarımız’ olarak belirlendi. Öğrenci hazırlığı kısmında, “Öğrencilerinizin birkaçından rüya tabirleri kitabı bularak sınıfa getirmelerini isteyiniz” deniliyor. ‘Zihinsel Hazırlık’ ve ‘Ön Bilgileri Harekete Geçirme’ kısmında ise “Anlattığınız rüyanın anlamını rüya tabirleri kitabından öğrencilerinize okuyunuz” yazıyor.

Haberin Devamı

Tüm Öğretmenler Sendikası uygulamaya, “Ders kitabını hazırlayanlar öğrencilerin ve öğretmenin hangi rüya tabiri kitabını kullanabileceklerini yazmamışlar. MEB Talim ve Terbiye Kurulu’nun onayladığı rüya tabirleri kitabı var mı? Biz bilmiyoruz. Var ise MEB Talim ve Terbiye Kurulu bize bildirirse seviniriz” diyerek tepki gösterdi. “Bu insanları aldatmaktır. Akıl dışı, bilim dışı bir şeydir” diyen TÖS Genel Başkanı Dikmen Onat şöyle konuştu:
“Böyle bir durum gerçekten akıllara zarar. Ben dün örneğin rüya tabirleri kitabından köpek kavramını araştırdım. Bazı kitaplarda dost, bazı kitaplarda düşman olarak görünüyor. Kafanıza göre her şeyi yazabilirsiniz bu konuda. Bu insanları aldatmaktır. Bir yandan bilimsel eğitim diyeceksiniz. Sonrada çocukların gördükleri rüyaları, rüya tabirleri kitaplarından yorumlayacaksınız. Bu örnek aklın, bilimin reddidir. Dogmatik eğitime doğru gidişin ta kendisidir. Bakanlık bir an önce bu ve buna benzer metinleri ders kitaplarından çıkarmalıdır.”

Öğretmenlerden rüya tabirleri

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!