Öğretmenler Günü hediyeniz hazır

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler Günü hediyeniz hazır
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 11:14

24 Kasım Öğretmenler Günü’ne sayılı günler kaldı. Birçok firma ve kuruluş da öğretmenleri unutmadı ve bu güne özel kampanyalar düzenledi.

Haberin Devamı

24 Kasım gelmeden öğretmenler için kutlamalar başladı. Birçok kuruluş ve firma öğretmenler için özel kampanyalar yaptı. Bu özel indirimlerden faydalanabilecek olan öğretmenler, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda seçili olan oyunları da ücretsiz izleyebilecek. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Ankara’ya davet ettiği öğretmenlere özel etkinlikler de hazırladı.

 

 

İşte indirim kapsamında olan kampanyalar:

PTT:
PTT A.Ş.’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlediği kampanya kapsamında öğretmenler, 17-23 Kasım tarihlerinde yüzde 10 indirimden faydalanabilecek. Bu indirim, kurum kimlik belgelerini ibraz etmek suretiyle ticari gönderiler hariç postaya verilen posta kargosu ve APS kurye gönderilerine yurtiçinde geçerli olacak.

Haberin Devamı

İDT:
İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun (İDT) yaptığı açıklamaya göre, 24 Kasım'da öğretmen kartını gösterenler, Kozyatağı Kültür Merkezi Sahnesi'nde ‘Huzur’, Küçük Sahne'de ‘Erkek Parkı’, Şişli Cevahir Sahnesi'nde ise ‘Sessizliğin İçinden’ oyunlarını ücretsiz izleyebilecek.

Demiryolları:
Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kampanya düzenledi. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı resmi okullar ve MEB tarafından onaylanmış özel okullar ile yüksekeğitim kurumlarında hizmet veren tüm öğretmenler, anahat ve yüksek hızlı trenlerde geçerli olmak üzere 24-30 Kasım tarihleri arasında, bir hafta süreyle tam bilet ücreti üzerinden yüzde 50 indirimden faydalanabilecek.

THY:
Türk Hava Yolları’da (THY) 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü unutmadı. Öğretmenler ve onlarla birlikte seyahat eden aileleri, hat seferlerinde yüzde 25 indirimden yararlanabilecek. 1 Kasım 2016 – 31 Mart 2017 tarihleri arasında öğretmenler iç hat, Hopa ve Anadolu Jet seferlerinde yüzde 25 indirimle uçacaklar. İç hat öğretmen indiriminden; MEB’e bağlı olarak çalışan öğretmenler ve Yükseköğretim Kurulu bünyesinde görev yapan öğretim üyeleri aileleriyle birlikte faydalanabilecek. Kampanya koşulları ve daha detaylı bilgi için THY’nin internet adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

By Tonino Lamborghini:
Yatak markası By Tonino Lamborghini, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel yüzde 35 indirim yaptı. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen kampanyayla ilgili detaylı bilgi için, www.yatcop.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

SİSAY:
MEB bu yıl Sinema Salon Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ile bir protokol imzaladı. Bu kapsamında, MEB bünyesinde çalışan öğretmenler ve daha önce çalışmış emekli öğretmenler, SİSAY üyesi işletmelerde özel fiyat tarifesi uygulamasından yararlanacak. Ülke genelinde SİSAY’a bağlı sinema salonlarında, her sinema işletmesinin film dağıtım şirketlerine ilan ettiği mevcut fiyat tarifesi içinde en düşük fiyatı esas alan bilet ücreti uygulanacak.

Haberin Devamı

Turizm:
MEB’in turizmcilerle yaptığı protokol sayesinde, sadece yaz tatiline özel değil bütün yıl boyunca hem emekli hem mevcut öğretmenlere, üye otellerde özel fiyat uygulanacak.

Hepsiburada:
Hepsiburada, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel bir kampanya ile cep telefonu, kol saati, çiçek, çikolata, parfüm, bilgisayar, kitap gibi pek çok ürün grubunda yüzde 50’ye varan indirimler yaptı.

30 farklı kategoride 3 milyondan fazla ürünle Türkiye’nin en büyük online alışveriş platformu hepsiburada, Öğretmenler Günü’nde de çok sayıda hediye seçeneğini bir araya getirdi. Öğretmeler için en çok tercih edilen hediye seçenekleri arasında, çiçek ve çikolata çeşitleri geliyor.

Haberin Devamı

Tek dal bordo, beyaz, lila ve leylak renkli orkideler 44.90 liradan satılırken, çikolata kategorisinde de ChocChic markasının özel ürettiği "Canım Öğretmenim" çikolata seti 27.90 liralık fiyatıyla kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Bu önemli günü kutlamak için öğretmenlerine daha özel ve kişisel hediyeler vermek isteyenler ise cüzdan, dolma kalem, kredi kartlık, kalem tablası ve not defteri gibi ürünlerin içerisinde olduğu 83.07 liradan 286.22 liraya kadar VIP setleri tercih edebilecek.

Hepsiburada’nın büyük ilgi gören teknoloji kategorisinden de özel seçenekler Öğretmenler Günü kampanya sayfasında yer alıyor. Farklı bütçelere uygun tablet alternatiflerinde yüzde 50’ye varan indirimler var.

Haberin Devamı

Kol saatlerinde kaçırılmayacak fırsatlar sunuluyor. Pierre Cardin erkek kol saati büyük bir indirimle 739 lira yerine 219.90 liraya satılıyor. Calvin Klein One 200 ml unisex parfüm ise 228 lira 89.90 liralık fiyatıyla sunuluyor.

Öğretmenler Günü özel kampanyasında ayrıca, taşınabilir bilgisayar, kahve makinesi ve kitap gibi farklı ürün gruplarında yüzde 50’ye varan indirimlerden faydalanmak mümkün.

İBB sosyal tesisleri:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) sosyal tesislerinde 23, 24 ve 25 Kasım'da öğretmen ve ailelerine yüzde 20 indirim sağlanacak. Sosyal tesislerdeki yüzde 20 indirimden öğretmenlerle birlikte MEB’e bağlı çalışan Yükseköğretim Kurulu bünyesinde görev yapan öğretim üyeleri de personel kimliklerini ibraz ederek faydalanabilecek.      

MEB ÖĞRETMENLERİ ANKARA’DA AĞIRLAYACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise Öğretmenler Günü’ne özel bir etkinlik hazırladı. MEB, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm illerden davet edilen ve aralarında 15 Temmuz'da şehit olanların yakınlarıyla gazilerin de bulunduğu 329 öğretmeni, sosyal ve kültürel etkinliklerden hazırlanan bir programla Ankara'da ağırlayacak. Ayrıca bu yıl ilk defa geçici eğitim merkezlerinde görev yapan Suriyeli öğretmenler ve halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticiler de programa katılacak.

Ankara’ya gidecek öğretmenler, 3 gün boyunca tarihi mekanları, müzelerini gezecek, tiyatro gösterisi ve resim sergisi gibi faaliyetlere katılabilecekler.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri

MEB Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, "Kara tahtayla başlayan mücadelenin Fatih Projesi kapsamında, elektronik ortamda, akıllı sınıflarda devam ediyor olması, ülkemizin nereden nereye geldiğinin göstergesidir" dedi.

MEB tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Metro Sanat Galerisi'nde "Öğretmenim" adlı fotoğraf sergisi açıldı.     

Yıldız, serginin açılışında yaptığı konuşmada, fotoğrafların MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arşivinden derlendiğini söyledi.     

Sergiyi ziyaret eden vatandaşların bu fotoğraflar arasında tarihini, geçmişini ve kendisini bulabileceğini belirten Yıldız, "Bu serginin, geçmişi hatırlamaya, geleceği yeniden birlikte inşa etmeye vesile olmasını diliyorum" dedi.     

Sergide geçmişten bugüne "öğretmen, öğrenci ve eğitim" konulu fotoğrafların yer aldığını dile getiren Yıldız, şunları söyledi:
"Kara tahtayla başlayan bu mücadelenin Fatih Projesi kapsamında elektronik ortamda, akıllı sınıflarda devam ediyor olması, ülkemizin nereden nereye geldiğinin bir göstergesidir. Bu mücadelede emeği geçen başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimize rahmet diliyor, görev başında mücadeleyi sürdüren öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz."     

Daha sonra, Yıldız, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ve beraberindekilerle kurdele kesti.     

Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de müzik dinletisi sundu.     

Sergi, 29 Kasım'a kadar ziyarete açık olacak.

Pera Müzesi:
Pera Müzesi, 24 Kasım'da öğretmenleri ağırlayacak.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenler Pera Müzesi'ni ücretsiz gezebilecek. Pera Müzesi, ayrıca yıl boyu öğretmenlere ve eğitmenlere yönelik atölyeler de düzenliyor.     

Atölyelere katılan öğretmenler ve eğitmenler, hem koleksiyon sergileriyle müzeyi yakından tanıyor, hem de öğrencilerine aktarabilecekleri deneyimler ediniyor.     

Pera Eğitim'in farklı branşlardaki öğretmen ve eğitmenlere yönelik düzenlediği programlar, müzeyi öğrencileriyle nasıl daha etkili ve interaktif şekilde gezebileceklerine dair bilgi ve öneri içeren rehber kitapçıklarla destekleniyor. Hazırlanan rehber kitapçıklar sayesinde öğretmen ve eğitmenler, öğrencilerine yaratıcı ve eleştirel düşünmeyi, sorgulamayı, kendilerini doğru biçimde ifade edebilme gibi becerilerini geliştirmelerine yardımcı oluyor.     

Pera Eğitimin öğretmen atölyeleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye, "www.peramuzesi.org.tr" adresinden ulaşılabilir.

‘Öğretmenim’ resim sergisi açıldı

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında, Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde ‘Öğretmenim’ konulu resim sergisi açıldı.

Sanatseverlerin beğenisine sunulan resim sergisinin açılışı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız ile Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin’in katılımıyla gerçekleşti.

Resim sergisinin açılışında konuşan Muammer Yıldız, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlerin evrensel mesajlarının sanatsal etkinlikler üzerinden de sürdüğünü belirtti.

Türkiye’nin eğitim-öğretim tarihinde okul ve sınıf ortamlarını yansıtan süreçleri anlatan resimlerin YEĞİTEK’in arşivinden oluştuğunu söyleyen Yıldız, “Eğitim tarihimizi, bir anda kendimizi içinde bulacağımız bu serginin; geçmişi hatırlamaya, geleceğimizi yeniden inşa etmeye vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Sergide geçmişten bugüne ‘öğretmen, öğrenci ve eğitim’ konulu fotoğrafların yer aldığını belirten Yıldız, resim sergisinin Türkiye’nin eğitim tarihiyle ilgili bilgiler verdiğini söyledi. Yıldız, “Bu resim sergisi, karatahta ile başlayan bu mücadelenin, FATİH Projesi kapsamında okullarda dijital teknolojinin kullanılmasıyla birlikte ülkemizin nereden nereye geldiğinin göstergesidir, bu eğitim mücadelemizde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Daha sonra, Muammer Yıldız, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Semih Aktekin, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı ve beraberindekilerle kurdele kesti. Ankara Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de müzik dinletisi sundu. Sergi, 29 Kasım´a kadar ziyarete açık olacak. 

 

BAKMADAN GEÇME!