2015 Aralık Öğretmen Atamaları Olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

2015 Aralık Öğretmen Atamaları Olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 20:02

Merakla beklenen öğretmen atamaları ne zaman yapılacağı hakkında herkes bir haber beklemektedir. Yıl içerisinde iki kez yapılan öğretmen atamalarının en sonu Eylül ayında gerçekleşmiş olup, 2015 bitmeden yapılacak olan bir atama var mı sorusunun cevabı haberimizde..

Haberin Devamı

KPSS Kasım ayı atamaları için tercihler 16 Kasım tarihinde başlamış olup, yine Kasım ayı içerisinde 25 Kasım tarihinde sona ermiştir. Kasım ayı tercihlerinden sonra Aralık ayı içerisinde atama yapılmayacağı şeklinde açıklama MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu tarafından TRT Haber'e yapıldı.

15 Eylül Salı 35 bin 769 öğretmen adayının ataması yapıldı. Atamalar sonrasında 1, 231 kadro boş kaldı. Boş kalan kadrolar Eylül atamalarında atanamayan öğretmen adayları için yeni bir umut olmuştu. Öğretmen Kadrolarının boş kalması sonrasında adaylar bir sonraki adama ne zaman yapılacak soruları ile baş başa kalsa da Kasım ayı sonunda alınan başvurular ile 2015 yılı içerisinde yapılacak olan atamaların tamamı gerçekleşmiş oldu.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, öğretmen atamaları ile ilgili TRT Haber’e yapmış olduğu açıklamada; "Sosyal Bilgiler ve Coğrafya Öğretmenliğini ayırdığımız bin 321 kontenjan dışında 116 kişilik kontenjan daha boş kaldı. Yüzde 99'a yakın atama gerçekleşti" dedi.

Haberin Devamı

415 bin öğretmen adayı dışarıda atamayı bekliyor, ihtiyacımız ise 120 bin öğretmendir.

Sayın Aydoğdu'nun yaptığı açıklama ise şöyle; Atanamayan öğretmenlerden randevu isteyen bütün adaylarla görüştük, dertlerini dinledik. Ama bize verilen kadro 37 bindi bunun dışında atama yapamıyoruz. Toplamda 550 bin kişi il içi, iller arası ve eş durumu talebinde bulundu. Bu yıl içinde 2. bir iller arası ve il içi ataması olmayacak, şeklinde net kelimeler ile belirtilmiştir.

BAKMADAN GEÇME!