Öğrencilere ücretsiz süt dağıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere ücretsiz süt dağıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2007 16:25

Mersin'in alt kademe Akdeniz Belediyesince yürütülen “Süt Dağıtım Projesi” kapsamında, 18 okulda, 4 bin öğrenciye ücretsiz süt dağıtılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Çay ilköğretim Okulu'nda düzenlenen dağıtım töreninde, projenin çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmaları açısından önem taşıdığını söyledi.

Çocukların süt içme alışkanlığının arzu edilen seviyede olmadığını belirten Vali Aksoy, “Bu örnek uygulama, çocukların süt içme alışkanlığı kazanmaları açısından önemli bir fırsat olacak” dedi.

Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy da öğrencilerin süt ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlattıkları proje ile her geçen yıl daha fazla çocuğa ulaştıklarını söyledi.

Proje kapsamında, 3 yılda, sponsor desteği olmadan bir milyon paket süt dağıttıklarını ifade eden Yücesoy, şöyle konuştu:
“İlk yıl 8 okulda 1288 öğrenciye, okullar açık olduğu sürece her gün aralıksız süt dağıtırken, bu sayıyı ikinci yılda yaklaşık iki kat artırarak 11 okulda 2 bin 650'ye, üçüncü yıl ise 15 okulda 3 bin 500'e yükselttik. Bu yıl ise 18 okulda 4 bin ilköğretim okulunun birinci sınıf ve ana sınıfı öğrencisine, günlük 200 mililitre ücretsiz süt dağıtacağız.”

Haberin Devamı

Projenin fikir babalığını ve bilimsel temellerini Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğretim üyelerinden Prof. Dr. Esat Yılgör'ün yaptığını belirten Yücesoy, “Böylelikle bir çocuk eğitim öğretim yılı boyunca yaklaşık 27 litre süt içecek” dedi.
Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy'un da katılımıyla öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!