Öğrencilere etkinlik dolu ilk ara tatil

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere etkinlik dolu ilk ara tatil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2019 11:33

18 milyona yakın öğrenci 18-22 Kasım’da ilk ara tatili yapıyor. MEB ara tatilde hem dinlenmeleri hem öğrenmeleri hem de keyifli vakit geçirmeleri için 81 ilde yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle etkinlik programı hazırladığını açıkladı. Etkinlikler, 16 ana başlık altında düzenlendi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, 18 milyona yakın öğrencinin 18-22 Kasım’da yapacağı ilk ara tatilde, onların bir yandan dinlenirken bir yandan da yaşayarak ve keşfederek öğrenip keyifli vakit geçirmeleri için 81 ilde geziler, ziyaretler, sanatsal, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerden oluşan bir program hazırlandı. ‘Yeni Eğitim-Öğretim Çalışma Takvimi Modeli’ doğrultusunda 18 milyona yakın öğrenci ve 957 bin öğretmen, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk ara tatiline 18 Kasım’da çıkıyor. Bu tatilde yapılacaklara yönelik etkinlik programları 81 il milli eğitim müdürlüğü ile paylaşıldı. Buna göre her il müdürlüğü, etkinlik listesinde yer alan temalara göre yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle kendi etkinlik programını tasarlayacak.

Haberin Devamı

ETKİNLİK PROGRAMI 16 BAŞLIKTA TOPLANDI
Etkinliklerin illerdeki takip ve planlaması ise il milli eğitim müdürlükleri tarafından oluşturulan ‘Ara Tatil Çocuk Etkinlik Komisyonları’ aracılığıyla dijital ortamda yapılacak ve kamuoyuna duyurulacak. İlk ara tatilde öğrencilerin tercihine sunulmak üzere hazırlanan etkinlik programları şunlar:
"Gezi, sağlık doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama, aile günü."

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatil etkinlik programıyla ilgili şu açıklamaları yaptı:
“Adına ara tatil diyoruz ama aslında bu ara tatiller eğitim için derin bir nefes, derin bir soluk. Çocuğun sporla, sanatla, doğayla, kültürle buluşması için bir haftalık bir fırsat. Tatil kelimesi ataletten gelir, o yüzden kullanmayı çok sevmiyorum. Sanılmasın ki çocuklar bir hafta boyunca atıl bir sürecin içinde bekleyecek. Biz ara tatillerle okulun kapılarını doğaya, spora, kültüre, sanata kısacası hayata açtık, eğitimi çok daha geniş bir alana yaydık. Çocuklarımızın 81 ilde yapabileceği faaliyetleri oluşturduk, hazırladık. Çocuklar için bu bir hafta hem dinlenme hem de hayattan beslenme, yaşamdan öğrenme için bir fırsat olacak.”

BAKMADAN GEÇME!