Öğrencilere ‘Dijital Okul Çantası’

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere ‘Dijital Okul Çantası’
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2015 11:03

2017 yılına kadar tüm okulda dijital eğitime geçmeyi hedefleyen Özel Saint Benoît Fransız Lisesi başlattığı ‘Dijital Okul Çantası’ projesini uygulamaya koydu. 2017’ye kadar öğrencilere 1000 adet tablet dağıtılması planlanıyor.

Haberin Devamı

Eğitimde dijitalleşme hedefi ile başlatılan ‘Dijital Okul Çantası’ projesinde öğrencilere yeteneklerine ve kişisel meraklarına uygun eğitim modeli sunuluyor. Vodafone İş Ortağım işbirliğiyle gerçekleştirilen projeyle eğitimde dijital araçların kullanımının yaygınlaşmasına öncülük edilmesi planlanıyor. “Daha nitelikli bir eğitim” mottosuyla hazırlanan ‘Dijital Okul Çantası’ projesi, öğrencilere öğrenme süreçlerinde daha etkin olmalarına destek olacak interaktif ve geleceğe dönük bir eğitim modeli sunuyor. Uygulamaya öncelikle hazırlık sınıflarından başlayan okul, üç yıl içinde öğrencilerine dağıtacağı 1000 adet tablet ile dijital eğitime geçişini tamamlayacak.
Moodle platformu (Modular Object-Oriented Dynamic Learning Environment), aracılığıyla öğrencilere online bir eğitim ortamı sunan proje, öğrencilere dersleri ile ilişkili metin, görüntü, animasyon, simülasyon, video ve diyaloglara ulaşma fırsatı veriyor. Öğrenciler, platform üzerinden alıştırmalar yapıp kütüphane ve bilgi kaynaklarına ulaşım sağlayabiliyor. Chat ve forum alanları ise, gençlere öğretmenleri ve sınıf arkadaşları ile bilgi paylaşım alanı yaratıyor.
Proje, öğrencilere Vodafone SIM kartları aracılığıyla 3G mobil internete yer ve mekandan bağımsız olarak erişebilme fırsatı sağlıyor. Smart Edu mobil eğitim yazılımı ile öğrencilerin kendileri için hazırlanan içeriklere rahatça ulaşabiliyor, eğitim geçmişlerini sistem sayesinde kayıt altına alındığı için eğitim başarılarını ve gelişme değerlendirebiliyorlar. Bu sayede de, kendi öğrenme süreçlerinde etkin rol alabildikleri için öğrencilerin motivasyon ve adaptasyon hızı artıyor.
Proje, öğretmenlere de verimlilik ve öğrencilerin takibi açısından pek çok olanak sunuyor. Öğrencinin başarısını değerlendirilmesi için güvenilir bir zemin hazırlıyor. Sistem, öğrencinin gelişiminin aynı zamanda ailesi tarafından da izlenebilmesine yardımcı oluyor. Çocuklarının öğrenimlerini daha yakından takip etmek isteyen aileler, kişisel şifrelerini kullanarak, tüm eğitim kaynaklarına ve öğretmenler tarafından verilen ev ödevlerine ulaşabiliyor. Veliler ayrıca tüm sınav programlarını da sistem üzerinden görüntüleyebiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!