Öğrencilere danışmanlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilere danışmanlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 15:36

Amerikaya’da eğitim alan öğrencilere yerinde danışmanlık, koçluk ve mentorluk hizmeti veren şirket, İstanbul ve Boston’da da hizmet verecek.

Haberin Devamı

Ailesinden ayrılıp yeni bir ülkede bir yandan düzen kurarken, bir yandan eğitim almaya çalışan 18 yaşındaki gençler için danışmanlık hizmeti önemli bir destek. Deneyimli eğitimci Ömür İlbaş tarafından İstanbul ve Boston’da kurulan Okuyor.US Danışmanlık Amerika’ya giden öğrencilere, yerinde danışmanlık, koçluk ve mentorluk hizmetleri sunuyor.

Daha Türkiye’den ayrılmadan hazırlık aşamasında yardıma başlayan Okuyor.US öğrencinin Amerika’ya uyum sürecini kolaylaştırarak, üniversite eğitimi boyunca yanında, yakınında olarak gerekli her türlü desteği vermeyi hedefliyor. Okuyor.US mentorları hem kampüs hayatında, hem de gündelik hayatta kolaylık sağlayacak tüyoları paylaşıyor ve ev tutma, yasal prosedürler gibi işlerde yardım ediyor. Mentorlar, 2017-2018 eğitim döneminden itibaren iki bine yakın Türk öğrencinin okuduğu Boston, New York, Philadelphia ve Washington DC bölgelerinde hizmet vermeye başlayacak. ABD’de üniversite eğitimi alan veya uzun yıllar boyunca orada yaşayan deneyimli profesyoneller arasından Okuyor.US tarafından titizlikle seçilen Türk mentorlar, anne-babaların Amerika’daki temsilcileri ve öğrencilerin rehberi olacak. 

Haberin Devamı

Çok kısa sürede, aynı hizmet modelinin şubelerinin Türk öğrencilerin çoğunlukta olduğu diğer eyaletlerde ve Kanada’da açılması için Okuyor.US ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’den her yıl ABD’ye giden gençleri üniversiteye hazırlayan yurtdışı eğitim danışmanlarıyla iş birliği yaptığını ve hizmet yelpazesini danışmanlarla birlikte hazırladığını anlatan Ömür İlbaş şunları söyledi: “Eğitimci, koç, mentor ve veli deneyimlerimiz sayesinde, Türkiye’den giden öğrencilerin ABD’de nelerle karşılaşabileceklerini, hangi konularda zorlanabileceklerini öngörebiliyoruz. Hedefimiz, sistemli bir şekilde çalışarak ve her bölgede aynı kalitede hizmeti sunarak, her öğrencinin adaptasyon sürecini kolaylaştırmak, evden uzakta olmanın ve başarı beklentisinin getirdiği baskı ve kaygıları azaltmak için yanında olmak, üniversite yılları boyunca başarılı ve mutlu olması için destek vermek.”

Haberin Devamı

Okuyor.US ABD’de bir öğrencinin başına gelebilecek her türlü acil durum konusunda da hazırlıklar yaparak, her bölgede acil destek birimleri kuruyor ve doktor, hastane, dişçi, avukat havuzları hazırlıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!