Öğrencilerden Suriye konulu seminer

Güncelleme Tarihi:

Öğrencilerden Suriye konulu seminer
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 14:12

Üniversite öğrencileri, Suriyeli sığınmacılar ve göç konusunun insan hakları açısından ele alınacağı ‘Şimdi Dinleme Zamanı’ başlıklı bir seminer düzenliyor. Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencilerinin düzenlediği seminer, santralistanbul’da 16 Aralık’ta yapılacak. Seminer kapsamında göç, sığınmacılık, mültecilik konuları incelenirken, uzmanlar özellikle kentlerde yaşayan Suriyeli sığınmacılarla ilgili durumu tartışacak.

Haberin Devamı

 Üniversite öğrencileri, Suriyeli sığınmacılar ve göç konusunun insan hakları açısından ele alınacağı ‘Şimdi Dinleme Zamanı’ başlıklı bir seminer düzenliyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Halkla İlişkiler Programı son sınıf öğrencileri her yıl gerçekleştirdikleri seminer dizisini sürdürüyor. 16 Aralık 2015’te İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde yapılacak seminerin temel amacı, göç ve sığınmacılık konusunun ve yaşanan sürecin insan hakları açısından değerlendirilmesi. Seminerde, özellikle kentlerde yaşayan Suriyelilerin yaşam şartları ve toplumsal etkileşim ele alınacak. ‘Şimdi Dinleme Zamanı’ ile sığınmacılık konusunun farklı açılardan değerlendirilmesi, kamuoyunun bilgilendirilmesi, durumun orta ve uzun vadede toplumsal etkilerinin tartışılması ve bu konuda bilinç yaratılması da hedefleniyor.

Haberin Devamı

MESELE İNSAN HAKLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Sıcak gündemdeki Suriyeli sığınmacıların durumunu değerlendirerek bilgi alışverişinde bulunulması amaçlanan seminerde, mesele özellikle insan hakları açısından ele alınacak. Aynı zamanda seminerde sığınmacıların barınma, sağlık, gıda ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarına yönelik sivil toplum çalışmaları da paylaşılacak. Seminerde, kavramları anlatmak, durumu derinlemesine değerlendirmek üzere aralarında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Eski Dış İlişkiler Sorumlusu Metin Çorabatır, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Kaya, Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Avukat Taner Kılıç, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Ruh Sağlığı Hizmetleri Sorumlusu Klinik Psikolog Cansu Alözkan’ın bulunduğu konuklar konuşma yapacak. Ayrıca Hayata Destek Derneği, Hamiş Suriye Kültür Merkezi ve Small Projects Istanbul gibi sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılacağı; sahada yapılan çalışmaların, deneyimlerin ve ihtiyaçların ele alınacağı bir panel de gerçekleşecek.

‘ÖTEKİ’Yİ ANLAMAK İÇİN DÜZENLENİYOR

Suriye’de savaş sürerken ülkemizdeki ‘öteki’yi anlamak için düzenlenen etkinlik kapsamında İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan, konuyla ilgili mini belgesel film gösterimi de yer alacak. Suriyeli öğrenci ve öğretmenlerle gerçekleştirilen mini belgesel, özellikle eğitim konusuna vurgu yapıyor. Seminer kapsamında ayrıca, Aydın Doğan Vakfı’nın ‘Uzun İnce Bir Yolda Mülteciler’ Karikatür Sergisi yer alacak. Sergi 30 Aralık’a kadar santralistanbul Kampüsü ÇSM Galeri’de devam edecek. ‘Şimdi Dinleme Zamanı’ Semineri, 16 Aralık 2015, Çarşamba günü İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’de düzenlenecek. 10.30-14.00 arası gerçekleşecek seminer herkese açık olarak gerçekleştirilecek.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!