Öğrenciler yurtdışı eğitim fuarında

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler yurtdışı eğitim fuarında
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2013 11:01

Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen yurtdışı eğitim fuarları bugün başladı. 17 Mart’ta sona erecek fuar Ankara, Bursa, İzmir ve İstanbul’da ziyaret edilebilecek.

Haberin Devamı

Edufairs Yurt Dışı Eğitim Fuarları bugün Ankara Hilton Otel’de açıldı. 12 Mart’ta Bursa Holiday Inn’de, 13 Mart’ta İzmir Swissotel’de, 16-17 Mart’ta ise İstanbul Kongre Merkezi’nde açılacak. Fuarlara, Türk öğrencilerin yakından takip ettiği 50’yi aşkın okul katılacak.

Fuarları ziyaret edecek öğrenciler, dünyanın en ünlü okullarının stantlarını gezerek okul temsilcileriyle yüz yüze görüşme fırsatı bulacak ve fuar boyunca gerçekleşecek kayıtlarda özel indirimlerden yararlanabilecek. Fuarlarda bu yıl ilk defa yapılacak uygulamayla ziyaretçiler ilgilendikleri ülkelere ait okulları, ülke pavilionlarında ziyaret edebilecek. Bu sayede öğrenciler, okulların yanı sıra gitmek istedikleri ülkelerle ilgili tanıtımları da takip etme imkanı bulacak.
 
Fuara katılacak bazı okullar

Haberin Devamı

University of Dundee, “Times Higher Education” öğrenci anketlerine göre şehrin merkezindeki mükemmel konumu ve yenilikçi yatırımları sayesinde Büyük Britanya’nın en iyisi seçildi. Microsoft kurucusu Bill Gates, şubat ayında University of Dundee ile birlikte yeni bir araştırma merkezi için güçlerini birleştirme kararı aldı.
Kanada’nın en iyi üniversitelerine geçiş kapısı olan ve programlarıyla ülkenin en iyileri arasında gösterilen George Brown, bu yıl Edufairs Yurt Dışı Eğitim Fuarları’nda yer alacak. Okul, 150’den fazla sertifika, diploma, lisans ve yüksek lisans programı sunarken öğrencilerini “gerçek yaşamda aranılan çalışan” statüsüne getirmek için kullandığı yenilikçi ve interaktif eğitimi ile uluslararası öğrenciler tarafından yoğun talep görüyor.
Steven Spielberg, Martin Scorsese, Al Pacino, Robert Downey Jr ve daha birçok Hollywood yıldızının yönlendirdiği adres; New York Film Akademisi. New York Film Akademisi günümüzün en iyi film yapımcıları tarafından dünyanın en iyi uygulamalı film ve görsel sanatlar okulu seçildi. New York Film Akademisi de bu sene Edufairs Yurt Dışı Eğitim Fuarları’nı seçti. Okulun ayrıca bu fuar döneminde ziyaretçileri için ayrı bir sürprizi de var.
Müşterileri arasında Animal Planet, Harvard University, Nike, Polo Ralph Lauren gibi önemli isimler olan fotoğraf ve film yapım sanatçısı Brian Dilg, Edufairs Yurt Dışı Eğitim Fuarları kapsamında Türkiye’ye gelecek. Dilg, özel olarak düzenlenecek panel programında fotoğraf sanatı ve NYFA hakkında önemli bilgiler paylaşacak ve panellerin sonunda soru-cevap seanslarıyla ziyaretçiler profesyonel bir isimle sohbet etme fırsatını yakalayacak.

Haberin Devamı

Rus okulları da fuara katılacak

Dünyanın önde gelen Rus üniversiteleri ve temsilcileri de 10-17 Mart tarihleri arasında Edufairs Yurt Dışı Eğitim Fuarları’na katılacak.
Rusya’nın en iyi, dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesinden biri olan Lomonosof Moskova Devlet Üniversitesi, bugün 97 ülkeden 3 bin yabancı uyruklu öğrencinin eğitim aldığı bir yüksek eğitim kurumu. Saint Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi de Rusya’da kendi alanında en iyi ilk 5 teknik üniversiteden biri. Saint Petersburg Devlet Politeknik Üniversitesi, bugün Uluslararası Eğitim Programı altında bünyesinde birçok yabancı öğrenciye eğitim verirken, aynı zamanda Apple gibi birçok ünlü bilişim firmasıyla sıkı bir işbirliği içerisinde.
Moskova’nın merkezinde bulunan Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi, bugün bünyesinde 2 bin yabancı öğrenciye eğitim veren ve kendi kategorisinde Rusya’nın en iyi dördüncü üniversitesi konumunda. Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi, birçok milletten yüzlerce öğrenciyi bir araya getiren ve her geçen yıl yabancı öğrenci sayısını daha da artırarak, yabancı öğrencilerin ilgi odağı olmuş prestijli bir Rus üniversitesi.
 Lobaçevskiy Nijniy Novgorod Devlet Üniversitesi, 2009 Kasım ayında yapılan akademik yarışmalarda, Rusya’nın en iyi ilk 12 üniversitesinden birisi seçilerek, Lobaçevskiy Nijniy Novgorod Ulusal Araştırma ve Geliştirme Üniversitesi olarak adını değiştirdi.
Aynı zamanda kampüsünde Intel firmasının resmi ofisiyle, dünyada bilişim teknolojileri alanında Bill Gates tarafından değerlendirilen en iyi ilk 10 üniversite arasında bulunan Lobaçevskiy Nijniy Novgorod Devlet Üniversitesi, Rusya’nın en büyük 3. şehri olan Nijniy Novgorod şehrinin merkezinde yer alıyor. Üniversite bünyesinde bugün yüzlerce yabancı öğrenci, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alıyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!