Öğrenciler servis verilmediği için okula başlayamadı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler servis verilmediği için okula başlayamadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 12:41

Sivas’ta bir köyde yaşayan 30 öğrenci, taşımalı eğitim kapsamında servis aracı tahsis edilmediği için 4 kilometre uzaklıktaki okullarına gidemedi.

Haberin Devamı

Sivas Altınyayla ilçesine 25 kilometre uzaklıkta bulunan Kızılhüyük Köyü'ndeki 30 ilk ve orta öğretim öğrencisi, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün taşımalı sistemde servis firması ile anlaşamadı. Bu nedenle 4 kilometre uzaklıktaki Kürkçüyurt Köyü Okulu'ndaki eğitimlerine başlayamadı. Köye geçen yıl İl Özel İdaresi tarafından 150 bin lira maliyetle yaptırılan 3 derslikli okulda, sadece ilkokula yeni başlayan öğrencilere eğitim verildiği belirtildi. Öğretmen yetersizliği nedeniyle diğer sınıfların boş olduğu öğrenildi. Okulların açılmasına rağmen eğitime başlayamamanın üzüntüsünü yaşayan öğrenciler ise köydeki okulun boş sınıfına girip oturarak sorunun çözülmesini istedi. Öğrencilerden Emsal Ağca şöyle konuştu:
"Bize servis vermedikleri için okullar açıldığı günden bu yana hiç okula gidemedik. Bizim köyümüzde içinde her şeyi bulunan bir okulumuz var. Öğretmen vermedikleri için burasını kullanamıyoruz. Öğretmen atanmasını istiyoruz, ya da okulumuza gitmek için bize bir an önce servis verilmesini istiyoruz."

Haberin Devamı

Öğrenci velileri de servis verilmediği takdirde çocukları okula göndermeyeceklerini belirtti. Veliler, geçen yıl çocukları köy otobüsü ile komşu köye taşıdıklarını, ancak bu yıl otobüsün modelinin yeterli olmaması nedeni ile onay verilmediğini dile getirdiler. Köydeki ilkokul önünde toplanarak dövizler açan öğrenciler, “Okumak istiyoruz” diye bağırdı. Okulun servis sorununun çözülmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!