Öğrenciler sandık başında

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler sandık başında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 10:27

Elmadağ'da bulunan Barut İlköğretim Okulu, toplum bilincini aşılamak ve küçük yaşlarda demokrasi eğitiminin verilmesi amacıyla okul meclisi seçimi yaptı.

400 ilköğretim öğrencisinin katıldığı seçimlerde, öğrencilerin demokratik platformda seçimlere giderek okul temsilcileri meclisini oluşturmak amacıyla 4 gruba ayrıldı.
Öğrenciler, propagandalarını yaparak, okul meclis üyelerini belirledi. Seçimlerde oy alabilmek için içlerinde bazı öğrenciler santracın tüm öğrencilere öğretilmesi ve yaygınlaştırması konusunda vaatlerde bulunurken, bazı öğrenciler sportif faliyetlerin en üst düzeye çıkarılması vaatleri vererek, seçmenlerinden oy istedi. Barut İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Özgür, okul müfredatında yer alan bu çalışmanın gelecekte öğrencilerin demokratik platform içinde kendilerini ifade edilebilmelerinin, eğitimin önemli bir parçası olduğunu ifade etti. Müdür Özgür, okul içindeki en bu tür faliyetlerle öğrencilerin kendilerini temsil edebilme yeteneğinin şimdiden verilmeye çalışıldığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!