Öğrenciler, okulun döner sermayesine 136 bin TL kazandırdı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler, okulun döner sermayesine 136 bin TL kazandırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 12:38

Niğde’de 73 yılık Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri 2017 yılı içerisinde ürettikleri mobilya ve metal bölümündeki eğitim gereçlerinden 136 bin TL’lik döner sermaye elde etti.

Haberin Devamı

Niğde’de 1944 yılında eğitim öğretime başlayan Şehit Fazıl Doğruöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin makine ve ekipman bakımından zenginleşen atölyeleri, fabrika gibi çalışmaya başladı.

Son iki yılda öğrencilerin atölyelerde üretimini yaptığı masa ve sıralar başta olmak üzere diğer eğitim gereçleri, Niğde merkez, köy ve kasabalarda yeni açılan okullara gönderildi. Satılan eğitim gereçlerinden okulun döner sermayesi vasıtasıyla para kazanan öğrenciler, böylece aile bütçelerine destek sağlamış oluyor.

HEDEF 1 MİLYON TL
Okul Müdürü Harun Kısacık, okulun yenilenen teknolojisiyle hem üretim yaptığını hem de öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirerek onlara para kazandırdığını söyledi. Kısacık, okullarındaki atölyelerde Niğde merkez, ilçe, köy ve Kasabalarda yeni açılan okullar için sıra ve masalar ile diğer eğitim gereçleri üretildiğini belirtti. Okulda 6 bölümde 122 öğretmenin görev yaptığı, 1.530 öğrencinin bulunduğunu söyleyen Kısacık, "2016’da yapılan üretimden 12 bin TL ciro yapılırken, 2017’de bu ciro 136 bin TL’ye yükseldi. 2018’de bu hedefimiz yaklaşık 1 milyon TL’ye çıkartmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!