Öğrenciler dünyanın lider üniversitelerini gezdi

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler dünyanın lider üniversitelerini gezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 17:22

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) tarafından organize edilen, hedefi lise öğrencilerini girişimciliğe ve iyi üniversitelerde eğitim almaya teşvik etmek olan ‘İELEV Boston Girişimcilik ve Üniversiteler Turu’nun ilki 22-30 Nisan’da düzenlendi. Öğrenciler turda Harvard gibi dünyanın lider üniversitelerini gezdi ve çalışmalarını ABD’de sürdüren bilim insanı Canan Dağdeviren ile buluştu.

Haberin Devamı

Lise öğrencileri, dünyanın lider üniversitelerini ziyaret etti. İELEV Akademik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erhan Erkut eşliğinde yapılan turda, çoğunluğu İstanbul Erkek Lisesi ve İELEV Özel Lisesi’nin oluşturduğu 18 kişilik öğrenci grubu dünyanın en iyi yükseköğretim kurumları arasında yer alan Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Harvard Üniversitesi, Boston Üniversitesi, Boston College ve Berklee College’ı ziyaret etti. Turda üniversite ziyaretlerinin yanı sıra MIT Entrepreneurship, Cambridge İnovasyon Merkezi ve MassChallenge gibi girişimcilik ve kuluçka merkezleri de gezildi. Öğrenciler girişimcilik, startup ve inovasyon konularında seminerlere katıldı. Ayrıca Canan Dağdeviren gibi başarılı genç akademisyen ve girişimcilerle tanışma şansı buldu.

Haberin Devamı

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA YAPACAĞIZ

Turun yaratıcısı Prof. Dr. Erhan Erkut ise gezinin öğrencilerin ufuklarının açılmasında etkili olduğunu belirtti. Gezinin planlandığı gibi yapılabildiğini söyleyen Erkut, “Gezi çok iyi gitti. Planladığımız her şeyi yaptığımız gibi planlamadığımız bazı şeyleri de yapabildik. Tura katılan öğrencilerin bence hepsinin hayatları değişti, ufukları açıldı, çok sayıda değerli insanla tanıştılar. Çok önemli yerler gördüler. Keşke gençken birileri de beni bu şekilde gezdirseydi, diyorum. Program o kadar güzel oldu ki, her sene yapmalıyız diye düşünüyorum. Program ilerleyen yıllarda daha da gelişecek” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER MEMNUN KALDI

Tura katılan öğrenciler bu sayede dünyanın en iyi üniversitelerini, araştırma merkezlerini görme ve akademisyenlerle tanışma fırsatı bulmaktan memnun olduğunu söyledi. Öğrenciler ayrıca girişimcilik konusunda da kendilerini geliştirme imkanı bulduklarını ve ilham verici bilim insanlarından önemli tavsiyeler aldıklarını belirtti.

 

 

BAKMADAN GEÇME!