Öğrenciler değişim programları ile deneyim kazancak

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler değişim programları ile deneyim kazancak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 14:25

Öğrencilerin kendi fikirlerini ve projelerini oluşturmaları için "Türk - Alman Öğrenci Değişimi" programı uygulanıyor. Robert Bosch Vakfı tarafından yürütülen çalışmada gençlerin farklı ülkelerin tanıması, yeni ilişkiler kurması ve deneyim kazanması hedefleniyor. Böylece öğrenciler dil gelişimlerine katkı yaparak daha sonraki meslek seçimlerinde de olumlu kazanımlar edinebiliyor.

Haberin Devamı

Program öğrencilere diğer kültürle yoğun ve eleştirel biçimde ilgilenme olanağı sunuyor. Tarihsel ve siyasal nedenlerden dolayı Türkiye ve Almanya arasında kurulan yoğun ilişkilerin sağlıklı yürütülmesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Robert Bosch Vakfı da bu çalışmayla çok sayıda isteğe yanıt veriyor.
Bunlardan bir tanesi Gelsenkirchen’deki Gesamtschule Horst ve ALKEV Okulları “Geçmişten günümüze çocuk oyunları”adlı proje ile vakfa başvurup, desteklendi. Bu kurumun seçilme nedeni ise arasında Büyükçekmece ve Gelsenkirchen’in 10 yıllık kardeş şehir olmaları da etkili oldu.

Öğrenci değişim programı bünyesinde ilk etapda 15 Alman öğrenci ve 2 öğretmen 31 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında Türkiye’ye gelecek. Bu süre içerisinde 2 gün proje hazırlık çalışmaları yapılacak. 3 Nisan’da 09.30 -12.00 saatleri arasında okulda projenin sunumu niteliğinde bir “oyun festivali” düzenlenecek. Ayrıca yurtdışından gelecek misafirlerin İstanbul’u tanımaları için kültür programı da hazırlandı.

Haberin Devamı

31 Mayıs- 6 Haziran tarihleri arasında ise ALKEV Özel Anadolu Lisesi hazırlık sınıfından 11 öğrenci ile 7’inci sınıfta okuyan 4 ortaokul öğrencisi iki öğretmenle birlikte Almanya’ya gidecek. Projeye orada devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!