Öğrenciler AB konusunda yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler AB konusunda yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 12:11

Adana’da ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ projesi kapsamında bilgi yarışması düzenlendi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü sorumluluğunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonundaki yarışma, Nezihe Yalvaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Milli Eğitim bürokratları, jüri üyeleri, öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Yarışma sonunda Sarıçam Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi birinci, Çukurova Piri Reis Anadolu Lisesi ikinci ve Ceyhan Mehmet Orhun Yaylacı Anadolu Lisesi üçüncü oldu. Dereceye giren okullara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar tarafından armağanlar verildi.

Türkiye genelinde iki yıl sürecek ‘Öğrenciler AB’yi Öğreniyor’ adlı proje öğrencilerin AB’nin değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik konuların uygulaması konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmalarını hedefliyor. Bu amaçla resim, slogan, kısa öykü ve bilgi yarışmaları düzenleniyor.

Haberin Devamı

İl birincileri, Ankara’da düzenlenecek final yarışmasına katılacak. Türkiye birincisi takım ise bir Avrupa Birliği ülkesine çalışma gezisine gidecek.

 

BAKMADAN GEÇME!