Öğrenciler 8 saatte robot yapıp yarıştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler 8 saatte robot yapıp yarıştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2019 11:53

MEB’in düzenlediği 13. Uluslararası Robot Yarışması'nda, tasarla ve yarıştır kategorisinde ön elemeden geçen 80 kişi, ikişerli gruplar halinde sekiz saat içinde tasarlayıp kodladıkları robotlarla yarışıyor.

Haberin Devamı

Samsun'un ev sahipliğinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 13. Uluslararası Robot Yarışması'nda tasarla ve yarıştır kategorisinde, yarışmacılar, sekiz saatte yaptıkları robotları yarıştırıyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya, Türkiye'nin yanı sıra Tunus, Gürcistan, Ukrayna, Lübnan, Bangladeş, Bosna Hersek, Gambiya, İran, Zambiya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Pakistan, Yemen, Kazakistan, Cezayir, Romanya, Turks ve Caicos Adaları'ndaki 878 kurumdan 5 bin 999 yarışmacıya ait 3 bin 848 robot katılıyor.

Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen yarışma, lise ve üniversite öğrencilerinin bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesinin yanı sıra endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacını taşıyor. Yarışma kapsamında düzenlenen tasarla ve çalıştır kategorisinde ikişer kişiden oluşan 40 takım, sekiz saatte robot yapıp jürinin beğenisine sunuyor.

Haberin Devamı

Öğrenciler 8 saatte robot yapıp yarıştırıyor

‘TASARIMLARINI HAYAL GÜÇLERİNDE BULUŞTURUP, ROBOT ÜRETİYORLAR’
Tasarla ve çalıştır kategorisi teknik danışmanı Osman Yücel, yarışmada öğrenci emeğinin ön plana çıktığını söyledi. Yarışmaya katılımdan mutlu olduklarını belirten Yücel, başvuran 230 kişiden ön elemeyi geçen ikişer kişilik 40 takımın yarıştığını anlattı. Lise ve üniversite öğrencilerinin, yanlarında danışman öğretmen olmadan robotları sekiz saatte tamamlamaları gerektiğini belirten Yücel, şöyle konuştu:
"Yarışmacılara, içinde elektronik malzemenin bulunduğu çanta verildi. Yarışmacılar, verilen malzemelerle görevleri yerine getirecek robotlar tasarlıyor. Kendi tasarımlarını hayal güçlerinde buluşturup robotlar üretiliyorlar. Kendilerine verilen kılavuzdaki yapı neyse ona göre robotlarını programlamak durumundalar. İşini bitiren arkadaşlarımız finale katılmaya hak kazanıyor. Yarışmada en iyi üç robot belirlenecek. Yeteneği olan herkes, yarışmaya katılabilir. İmam hatip lisesinden, üniversiteden, meslek lisesinden gelen öğrencilerimiz var. Burası herkese açık. Lise ve üniversiteden herkes buraya katılabiliyor."

Haberin Devamı

Öğrenciler 8 saatte robot yapıp yarıştırıyor

‘ELEKTRONİK KONULARINDA BİZİ ÇOK GELİŞTİRİYOR’
Yarışmacılardan Karabük Üniversitesi Raylı Sistemler Mühendisliği son sınıf öğrencisi Yunus Emre Güneş, yarışmada kendilerinden sekiz saatte robot tasarlamalarının istendiğini söyledi. Mühendis olup ülkeye ve millete yararlı işler yapmak istediklerini belirten Güneş, yarışmanın, öğrencilerin bu alanda kendilerini geliştirerek takım çalışması kazanımı elde etmeleri açısından da önemli olduğunu anlattı.

Konya Fen Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Ali Emre ise ilk 3.5 saatte robotun mekaniğini; ikinci 3.5 saatlik dilimde de yazılımı yaptıklarını söyledi. Yarışmanın zevkli ve heyecanlı geçtiğini belirten Emre, "Çok şey öğretiyor bize. Elektronik konularında bizi çok geliştiriyor" dedi.

Haberin Devamı

Öğrenciler 8 saatte robot yapıp yarıştırıyor

BAKMADAN GEÇME!