Öğrenci ve akademisyenler, sokak hayvanları için seferber

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci ve akademisyenler, sokak hayvanları için seferber
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2018 15:34

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde bir araya gelen gönüllü öğrenci ve akademisyenler, Hayvanseverler Kulübü kurdu. Sokak hayvanları için barınaklar yapan kulüp üyeleri, üniversite ve yurtlar ile esnaftan topladıkları artık yemeklerle hayvanları besliyor. Aşı ve bakımlarını da üstlendikleri hayvanlar için seferber olan gönüllüler vatandaşlara hayvan sevgisini anlatmak için çalışıyor.

Haberin Devamı

Sokak hayvanları için çalışma başlatan ve Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde bir araya gelen öğrenci ve akademisyenlerin yer aldığı gönüllüler, yaptıkları barınakları kent merkezine üç kilometre uzaklıkta köpeklerin toplandığı alana kurdu. Üniversite ve yurtlar ile esnaflardan topladıkları atık yemekleri götürdükleri barınaklarda köpeklere dağıtan hayvanseverler, bu sayede köpeklerin karınlarını doyurmaya başladı. Gönüllüler, şehir merkezinde plastik borulardan yaptıkları yemlikleri de caddelere koyarak kedi ve köpekleri beslenmesini sağladı. Sokak hayvanlarının aşılarını da yaptıran öğrenci ve akademisyenler, toplumda hayvan sevgisinin artmasını ve bu konuda farkındalık oluşmasını hedefliyor.

Öğrenci ve akademisyenler, sokak hayvanları için seferber

AMAÇ HAYVAN SEVGİSİNİ AŞILAMAK

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yükselokulu Öğretim Görevlisi Beliz Yekeler, amaçlarının sokak hayvanlarını korumak, beslemek ve tedavilerini yaptırmak olduğunu ve insanlara hayvan sevgisini aşılamak istediklerini belirtti. Gümüşhane Belediyesi'nin yaptırdığı barınağın henüz tamamlanmadığını ve köpeklerin çöplük alanda bakıldığını söyleyen Yekeler, "Üniversiteli gençler her gün çöplüğe gelerek sokak hayvanlarını ve şehirdeki diğer hayvanları besliyor. Şehrin belli başlı yerlerine borulardan oluşan yemlikler yaptık. Boruların ağızlarını ovar şeklinde kesip, içine kuru mamayı döküyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Öğrenci ve akademisyenler, sokak hayvanları için seferber

'BİR CANA DOKUNMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Hayvanseverler Kulübü Başkanı Abdulkadir Geylani Mertcan ise, hayvanlara hayatın zor olmadığını gösteremeye çalıştıklarını söyleyerek, "Bir cana dokunmaya çalışıyoruz. Gümüşhane'de hayvanlara hayatın zor olmadığını göstermeye çalışıyoruz. Burada beslemeleri yapıyoruz. Elimizden geldikçe sağlıklı bir imkân sunmaya çalışıyoruz. Sosyal medyadan destek alıyoruz. Daha çok mama desteği alıyoruz. Gümüşhane esnafımız yardım ediyor. Gümüşhane Belediyesi bu konuda bizlere araç tahsis ediyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öğrenci ve akademisyenler, sokak hayvanları için seferber

SOSYAL MEDYADAN MAMA DESTEĞİ

Her gün sokak hayvanlarını beslemeye çıktıklarını belirten Gizem Güler de "Gümüşhane Belediyesi ve esnafından, yurtlardan, sosyal tesislerden ve otellerden birçok yemek temin ediyoruz. Şehir içinde beslemelerimiz oluyor. Sosyal medyalardan aldığımız yaş ve kuru mamalar takviye olarak geliyor" diyerek vatandaşlardan sokak hayvanları için duyarlılık göstermelerini istedi.

BAKMADAN GEÇME!