Öğrenci servislerinden ‘fazla para alınıyor’ şikayeti

Güncelleme Tarihi:

Öğrenci servislerinden ‘fazla para alınıyor’ şikayeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 14:24

Diyarbakır Valiliği’ne başvuran Servis Araçları Esnaf Odası, öğrenci taşıyan servislerden okul yönetici ve idarecilerin bağış adı altında rüşvetler aldığını ileri sürdü. Kentteki 7-8 şirketin belediyenin verdiği rayicin çok üzerinde para aldığı ileri sürülen şikayette, bu paranın okul yöneticileri ile paylaşıldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Daha önce Valiliğe yazı yazarak okul yöneticilerinin bağış adı altında kendilerinden komisyon istediğini ve önlem alınmasını isteyen Diyarbakır Servis Araçları Esnaf Odası, bir kez daha valiliğe başvurdu. Oda Başkanı Mahmut Kaya imzası ile gönderilen yazıda daha geçen ağustos ayında servisçiler arasında taşlı sopalı kavgaların çıktığı hatırlatıldı ve bu şikayete karşın Milli Eğitim yetkililerinin önlem almadığı belirtildi.

Valiliğe gönderilen yazıda, Diyarbakır’da 7-8 şirketin 999 servisçi esnafının sırtından rantlar elde ettiği ileri sürülerek şöyle denildi:
"Belediyenin vermiş olduğu rayicin çok üzerinde şirket sahipleri paralar alıyor ve bu paraları okul yöneticileri ile paylaşıyorlar. Burada mağdur olan servisçi esnafımız ve velilerdir. Çünkü, bu paralar servisçi esnafımızın ve velilerin cebinden çıkıyor. Yukarıda belirttiğimiz olayın tekrarlanmaması esnaflarımızın ve velilerin mağdur olmaması için hiç bir hak talepte bulunmayan sadece geleceğimiz olan çocuklarımıza iyi hizmet sunmak için okulların ihtiyacı olan servis araçlarını odamız tarafından temin etmelerini istiyoruz. Bu haksız kazancın ortadan kaldırılması ve adaletin yerini bulması için Milli eğitim müdürlüğüne yazılı bir emrin verilmesi, Gereğini bilgilerinize arz ederim."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!