Nevşehir Üniversitesi’nin adı “Hacı Bektaş-ı Veli” olarak değişebilir

Güncelleme Tarihi:

Nevşehir Üniversitesi’nin adı “Hacı Bektaş-ı Veli” olarak değişebilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2013 13:31

Üniversite adının Hacı Bektaş-ı Veli olarak değiştirilmesine yönelik önerileri değerlendiren Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Bu konuda gerek Başbakanlığımızdan gerek Nevşehir kamuoyundan bir teklif gelirse biz de bu konuyu üniversitemiz senatosunda pekala değerlendirebiliriz. Yani neden olmasın diyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

NEÜ’ye Hacı Bektaş-ı Veli ismi verilmesi önerisini değerlendiren Kılıç, bu konudaki açıklamaları takip ettiklerini söyledi. Bir kanaat ve inanç önderi olan Hacı Bektaş-ı Veli’nin 13’üncü yüzyılda verdiği mesajların günümüze ışık tutuğunu belirten Kılıç, “Hacı Bektaş-ı Veli hazretleri, Türk dünyası için hatta dünya için önemli bir değer. 13 yüzyılda daha dünyada hoşgörüden bahsedilmezken Hacı Bektaş-ı Veli, o sonsuz, bütün insanları kucaklayan hoşgörüsüyle dünyaya önemli ve güzel mesajlar vermiş bir inanç önderi. 13 yüzyıldan bu yana verdiği mesajlar asla güncelliğini kaybetmedi. Onlar, uluslararası nitelikte, yüzyılları kapsayan mesajlardı. Verdiği mesajlar, yazdığı eserler, söylediği sözler bugün de geçerli. Mutlaka okunması gereken, insanlığın ders alması gereken sözler ve bilimsel eserler diye düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Hacı Bektaş-ı Veli’nin sadece Nevşehir için değil tüm Türkiye için önemli bir değer olduğunu anlatan Kılıç, üniversitenin isminin “Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi” olarak değiştirilmesi önerisine, “Bu konuda gerek Başbakanlığımızdan gerek Nevşehir kamuoyundan bir teklif gelirse biz de üniversitemizde, üniversitemiz senatosunda pekala değerlendirebiliriz. Yani neden olmasın diyorum” diye konuştu.

“Önemli olan Hacı Bektaş-ı Veli’nin isminin bir ilim yuvasında yaşatılmasıdır”
    
Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da 2 yıldan bu yana bir vakıf ve bu vakıf bünyesinde ilçelerine Hacı Bektaş-ı Veli Vakıf Üniversitesi kurmak istediklerini söyledi. Selmanpakoğlu, şöyle konuştu:
    
“Bu vakfın ismini Hacıbektaş Kültür ve Turizm ve Üniversite Vakfı olarak belirledik. Hazırlıklarımız tamam, bir haftalık sürede vakıf üniversitesi için başvurumuzu yapacağız ama gündemde NEÜ’nün isminin Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi var. Hacı Bektaş-ı Veli’nin isminin bir üniversiteye verilmesinden mutluluk duyarız. Devletimiz böyle bir kararı verirse biz kurduğumuz vakıf ile başka isimde bir üniversite kurarız. İsmi ne olursa olsun bu vakıf üniversitesini kuracağız. NEÜ’nün ismi Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmezse eğer devletimizden ilçemize kurmayı düşündüğümüz üniversiteyi desteklemesini isteriz. NEÜ’nün ismi değiştirilerek ya da kuracağımız üniversitede Hacı Bektaş-ı Veli’nin isminin yaşatılması bizi memnun eder. Önemli olan Hacı Bektaş-ı Veli’nin isminin bir ilim yuvasında yaşatılmasıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!