NATO'nun yarışmasını kazanan öğrenciler, Çanakkale'yi gezdi

Güncelleme Tarihi:

NATOnun yarışmasını kazanan öğrenciler, Çanakkaleyi gezdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2013 10:46

NATO'nun güvenlik politikalarının yükseltilmesi amacıyla düzenlenen "Aliante 2013 Yarışması"nı kazanan 20 öğrenci, Çanakkale'de gezisine katıldı.

Haberin Devamı

Merkezi Çek Cumhuriyeti'nde bulunun Jagello 2000 Organizasyonu tarafından NATO bünyesinde her yıl organize edilen yarışmada dereceye giren gençler Çanakkale gezine katıldı. Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Litvanya, Letonya, Makedonya, Karadağ, Polonya, Slovakya, Türkiye ve Ukrayna'dan 20 öğrenci ile 10 okul idarecisi, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde Türkiye'nin bazı illerini geziyor.

Çanakkale'ye gelen ve Çimenlik Kalesi'nde bir rehber tarafından Çanakkale Savaşları hakkında bilgilendirilen gençler, daha sonra Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilen TCG Nusret Gemisi'ni inceledi. Bunun ardından kaledeki açık hava müzesinde yer alan savaş malzemelerini inceleyen öğrenciler, fotoğraf makinesi ve kameralarıyla görüntüler çekti.
Gençlerin gezi programında, Çanakkale Savaşlarının yaşandığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki şehitlik, anıt ve mezarlar da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!