Müze ziyaretçileri için sanal uygulama

Güncelleme Tarihi:

Müze ziyaretçileri için sanal uygulama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 17:13

Üniversiteden bu yıl mezun olan iki genç, yeni teknolojileri kullanarak geliştirdiği uygulamayla müze ziyaretçilerine farklı bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Bu yıl üniversiteden mezun olan gençler, müze ziyaretleri için yeni bir uygulama geliştirdi. Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunları Uğurcan Çakmak ve Ali Emre Savaş’ın;Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın son günlerini geçirdiği Latife Hanım Köşkü Anı Evi için hazırladığı proje sayesinde ziyaretçilerin, akıllı telefonları aracılığıyla 95 yıl öncesinde yaşananları görüp zaman yolculuğuna çıkması hedefleniyor.

Projelerini üniversitenin Kuluçka Merkezi’nde hayata geçirerek beş kişilik ‘NAReality’ adlı bir ekip kuran gençlerden Uğurcan Çakmak, yeni uygulamalarıyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Normalde müzelerde bulunan sesli rehberlerin günümüzdeki versiyonu diyebiliriz. Demomuzu oluştururken Latife Hanım Köşkü Anı Evi’ni seçtik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanım’ın ömrünün son günlerini geçirdiği yapı olduğu için üzerimizde büyük bir manevi değeri var. Anı Evi ziyaretçileri, yalnızca sergilenen eşyaları ya da fotoğrafları görmekle kalmayacak. Köşkün tarihçesini, Latife Hanım ve Zübeyde Hanım arasındaki ilişkiyi, Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanımın nasıl tanıştığını, Zübeyde Hanımın son günlerini nasıl geçirdiğini, Atatürk’ün annesinin mezarı başında neler söylediğini uygulama üzerinden görüntüler eşliğinde dinletiyoruz ve artırılmış gerçeklik teknolojisiyle insanları 95 yıl öncesine götürüp o anları yaşamalarını sağlıyoruz.” 

 

 

BAKMADAN GEÇME!