Muhalefete göre eğitim sistemi komada

Güncelleme Tarihi:

Muhalefete göre eğitim sistemi komada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 22:28

PISA 2015’te, 72 ülkedeki 29 milyon 15 yaş çağ nüfusunu temsilen, 540 bin öğrenci değerlendirmeye alındı. Türkiye’de 187 okuldan 5 bin 895 öğrenci katıldı. Bu öğrencilerin 15 yaş 3 ay-16 yaş 2 ay aralığında yüzde 21’i 9’uncu, yüzde 73’ü 10’uncu ve yüzde 3’ü ise 11’inci sınıftan. Sosyo-ekonomik durum da dikkate alındı. Ayrıca göçmen öğrenciler de geçen yıllarda olduğu gibi değerlendirildi.

Haberin Devamı

LALE Karabıyık (CHP Genel Başkan Yardımcısı):Eğitim sistemindeki yanlışlar getirdi bu sonucu. Müfredat, eğitimi ileri taşıyacak hedeflere göre değil, öğrenciyi birtakım ideolojilerle şekillendirmek amacıyla hazırlanıyor. Bir tarikat temizlenirken diğerine imkân sağlanıyor.”

Ceyhun İrgil (TBMM Milli Eğitim Komisyonu üyesi CHP Bursa Milletvekili): “Eğitim sistemi komada. Bu, AB ve dolardan daha ciddi bir kriz, partilerüstü bir sorundur. Türkiye çocuklarının yarısını 4+4+4 ile kaybetmiş durumda. PISA 2015 bize en ağırından şunu söylüyor, ‘Türkiye okuduğunu bile anlamıyor’.”

Selçuk Pehlivanoğlu (Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı): “PISA, matematik, okuma ve fen performansı değerlendiriyor. Biz bilgi ezberletiyoruz. Öz değerlendirme, muhakeme yeteneği 21’inci yüzyıla uygun yapıdan uzak olduğumuzu gösteriyor. Sınava teslim bir nesil yetiştiriyoruz.”

Muhalefete göre eğitim sistemi komada


12 YIL ÖNCENİN ALTI
Mehmet Balık (Eğitim-İş Genel Başkanı): “Türkiye, PISA’da 12 yıl önce aldığı puanların da altına düştü, 2006-2015 yıllarında puanını en çok düşüren ülke olmaktan kurtulamadı. Kitap okuma, okuduğunu anlama, anlatma, kavram bilgisi, değerlendirme, ilişkilendirme ve problem çözme becerileri geliştirilmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!