Müdür olmadığı için okul servisi ile YGS başvurusu

Güncelleme Tarihi:

Müdür olmadığı için okul servisi ile YGS başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2015 10:29

İstanbul’da Silivri Fuat Sezgin Fen Lisesi’nde 100’ü aşkın öğrenci YGS başvuruları için servislerle Selim Paşa İmam Hatip Lisesi’ne götürüldü. Nedeni ise müdür ve yöneticilerinin başka okullara atanması nedeniyle YGS başvurularının alınamaması.

Haberin Devamı

420 öğrencinin eğitim gördüğü Silivri Fuat Sezgin Fen Lisesi’nde geçen yıl okul idaresi Müdür Behçet Aslan, Müdür Başyardımcısı Hasan Kara ve Müdür Yardımcısı Fatih Kutluoğlu’ndan oluşuyordu. Müdür başyardımıcı Hasan Kara Aralık 2014’te başka bir okula atandı. Okul müdürü Behçet Aslan hakkında ise bir öğretmeni darp ettiği iddiasıyla soruşturma açıldı ve görev yeri değiştirildi.
Müdür Yardımcısı Fatih Kutluoğlu, dilekçe vererek öğretmenliğe döndü ve edebiyat derslerine girmeye başladı. Atama takvimine göre gelecek hafta yeni okulunda görevlendirilmesi planlanan Müdür Behçet Aslan, YGS başvurularının başladığı hafta olan 6 Ocak’ta sağlık raporu alınca okulda idareci sorunu ortaya çıktı. İddiaya göre Aslan yerine vekalet edecek birkaç ismi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sundu ancak kabul edilmedi.
Yönetici olmayınca, 100’ü aşkın üniversite sınavına girecek öğrenciye sahip okulun ÖSYM başvuru bürosu olma işlemleri yapılamadı. Bunun üzerine Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, eski yönetici edebiyat öğretmeni Fatih Kutluoğlu’nu müdür vekili olarak görevlendirdi. Ancak Behçet Aslan resmi olarak okuldan henüz ayrılmadığı ve raporlu olduğu için Kurtoğlu’nun valilik onaylı görevlendirilmesi yapılmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kurtoğlu’nun kaymakamlık onayıyla görevlendirildiğini, sisteme giriş yetkisi olmadığı için YGS başvurularının başka okulda yapıldığını söyledi. Böylece öğrenciler geçici idareci Fatih Kutluoğlu ve öğretmen eşliğinde YGS başvuruları için gruplar halinde Selim Paşa İmam Hatip Anadolu Lisesi’ne servislerle götürülmeye başlandı.

Haberin Devamı

Abartılacak bir durum yok

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Burada abartılacak bir durum yok. Öğrenciler mağdur değil. Yakınlarında bulunan bir liseye giderek burada başvularını tamamlıyorlar. Başka bir okula ataması çıkan okul müdürü Behçet Aslan ÖSYM’ye, YGS’ye başvuru merkezi olabilmesi için istekte bulunmamış. ÖSYM yönetmeliği gereği okullarda büro açılması şart değil. Eğer sorun olursa ve başvuru süreci yetiştirilemezse en yakın okula gidilebiliyor. Mevcut lise müdürünün raporu 13 Aralık’ta bitecek. Ayrıldığında yerine yeni bir yönetici atanacak.”

Haberin Devamı

Son gün 19 Ocak

Lise son sınıfta okuyan veya mezun olup üniversite sınavlarına girmek isteyenler için Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) başvurular 5 Ocak’ta başladı. Son başvuru günü 19 Ocak. YGS başvuruları şöyle yapılıyor: Bir okulda 80’in üstünde öğrenci YGS’ye başvuracaksa ÖSYM, başvuru merkezi olarak o okula yetki veriyor. Öğrenci sayısı 80’nin altında ise okula yetki vermiyor, öğrencileri ÖSYM Merkezlerine veya başka okullara yönlendiriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!