Miniklere üniversitede bilim eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Miniklere üniversitede bilim eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 16:22

Üniversite çatısı altında düzenlenen 'Düşlerle Bilim' projesiyle 160 okul öncesi ve ilkokul öğrencisi, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiriyor.

Haberin Devamı

Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için yeni proje geliştirildi. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proje Çağrısı kapsamındaki ‘Düşlerle Bilim’ projesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral yönetiminde düzenleniyor. Çalışmaya İzmir’den katılan 80 okul öncesi, 80 ilkokul öğrencisi katılıyor. Öğrenciler katıldıkları etkinliklerde yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerini geliştiriyor. Eğitimleri, Karşıyaka Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi İzelman AŞ. Anaokulları da destekliyor.

Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, eğitimlerin üniversite bünyesinde çocuklar için oluşturulan sınıflarda yapıldığını belirterek şunları söyledi:
"Bu proje; erken çocukluk dönemindeki bireylerin bilimle tanışmasını, yaratıcı düşünme ve problem çözme becerilerinden yararlanarak bilimsel düşünme süreçlerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Çocukların bilime karşı farkındalıklarının gelişmesini hedefliyoruz. Yaptığımız etkinliklerle çocukların yaratıcı düşüncelerinin, sorgulama yetileri ve merak duygularının geliştiğini görebiliyoruz. Bilim, çocukta bu becerilerin desteklenmesi için çok önemli bir araç. Bu nedenle projemizde bilimle yaratıcılığı geliştiren etkinlikler bütünleştirilerek bir eğitim programı yapıyoruz. Eğitimler kapsamında sanat, oyun, drama etkinlikleriyle bahçede gezi ve gözlem, grup çalışmaları, deneyler gerçekleştiriyoruz. Çocukların tüm gelişim alanlarının desteklenmesini amaçlıyoruz. Çocuklar, yaşamın içinde deneyimledikleri bilimi daha rahat anlıyor. Sanat, drama ve ardından oyunla bilimin bütünleşmesi tüm bilgileri keyifli hale getiriyor. Bilimle kurdukları düşler, onlara yeni yollar açacak."

BAKMADAN GEÇME!