Milli Güvenlik dersi adliyede bitti

Güncelleme Tarihi:

Milli Güvenlik dersi adliyede bitti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2008 16:45

MARDİN’in Derik İlçesi’ndeki Derik Lisesi’nde işlenen Milli Güvenlik dersinine giren teğmen M.B.K. ile öğrenciler arasında başlayan terör örgütü PKK ile ile ilgili tartışma adliyede bitti.

Haberin Devamı

Okulda yapılan incelemede, duvar ve sıralarda terör örgütünü övücü yazılar bulununca okul müdürü, 3 yardımcısı ve 12 öğrenci dün öğleden sonra gözaltına alındı. Okul yöneticileri ve öğrenciler bugün Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

Derik Lisesi'nde 21 Nisan’da işlenen Milli Güvenlik dersinde başlayan ve adliyeye kadar uzanan olay, iddialara göre şöyle gelişti: Derse öğretmen olarak giren Teğmen M.B.K., öğrencilerle terör örgütü konusunda konuşurken, operasyondan geldiğini ve PKK’lılar ile çatışmalara girdiğini söyledi. Bunun üzerine, subay ve öğrenciler arasında tartışma çıktığı. Öğrencilerin hep birlikte, Teğmen M.B.K.'nın öğretmenlikten alıması için slogalar atarak dersten çıktı. Okul yönetimi olaya müdahale ederken, durum Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirildi.

Haberin Devamı

Geçen cuma günü okula gelen Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekibi, yaptıkları inceleme sıra ve masalar, okul duvarları ve tuvalet kapılarında terör örgütünü övücü yazılara rastlayarak bunların görüntüsünü aldı. Soruşturma kapsamında açığa alınan Okul Müdürü V.Y.
ile yardımcıları H.Y., B. Ç., M. C. ile 12 öğrenci savcılığın talimatı ile dün öğleden sonra polis tarafından gözaltına alındı. Poliste ifadeleri alınan okul idarecileri ile 12 öğrenci bugün Derik Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.
Okul yöneticileri ‘görevini kötüye kullanmak’, lise 2’nci sınıfından 12 öğrenci ‘terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla savcıya ifade verdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!