Milli eğitim müdürü kız çocukları için kapı kapı dolaşıyor

Güncelleme Tarihi:

Milli eğitim müdürü kız çocukları için kapı kapı dolaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2017 17:32

Van’ın Gürpınar Milli Eğitim Müdürü İbrahim Seçkin, kapı kapı dolaşarak kız çocuklarını okula kazandırıyor.

Haberin Devamı

Göreve başladığı günden beri ilçenin eğitimine ivme kazandıran Milli Eğitim Müdürü İbrahim Seçkin, okul ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Gittiği tüm kırsal mahallelerde evleri dolaşarak vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Müdür Seçkin, okula gidemeyen kız ve erkek çocukların da eğitimleri için de büyük mücadele veriyor.

Milli Eğitim Şube müdürleri Abdulvahap Aslan ve Mehmet Fatih Söylemez ile birlikte Örmeli Mahallesi’ndeki öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen İbrahim Seçkin, daha sonra mahalledeki bazı evleri ziyaret etti. Ziyaretinde servis sıkıntısından dolayı okula gidemeyen Aysel ve Berfin Şahin isimli kız kardeşlerle karşılaşan Seçkin, hemen aile fertleriyle görüştü. Yapılan görüşmenin ardından kız çocukları okula kazandırıldı.

Haberin Devamı

Kız çocuklarının eğitimine büyük önem verdiğini söyleyen İbrahim Seçkin, “Geleceğin anneleri olan kız çocuklarımızın eğitimine büyük önem veriyoruz. Göreve başladığım günden bu yana kırsal mahallelerdeki okullarımızı ziyaret ederek, eğitimdeki seviyeyi yükseltmeye çalışıyoruz. Bugün de Örmeli Mahallemizi ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya geldik. Mahallemizde okula gelmeyen çocukların olduğunu öğrenince de hemen onları evlerinde ziyaret ettik. Evleri uzak olduğu için taşıma kapsamına alınmayan kardeşlerin servis sıkıntısını Kaymakamımız Osman Doğramacı’nın talimatları doğrultusunda giderdik. Aile fertleriyle yaptığımız görüşmelerin ardından iki kız çocuğumuzu eğitime kazandırdık. Geleceğin anneleri olan kızlarımıza eğitim hayatlarında başarılar dilerim. Herhangi bir sebeple devamsızlık yapıp okulunu aksatan birçok öğrenci için de öğretmenleriyle birlikte bir program yaparak yeniden okula düzenli bir şekilde devamlarını sağlamak için köy köy, kapı kapı geceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!