Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu: Japonya’dan altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk duyurdu: Japonya’dan altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2018 01:44

Türk öğrenciler, Japonya’da düzenlenen 30’uncu Uluslararası İnformatik Olimpiyatları’ndan (IOI 2018) altın ve bronz madalyalarla döndü. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk da sosyal medyadan öğrencileri tebrik ederek makamına davet etti.

Haberin Devamı

Japonya’da yapılan 87 ülkeden 335 başarılı öğrencinin 7-8 Eylül’de yarıştığı 30’uncu Uluslararası İnformatik Olimpiyatları’nda Atacan İyidoğan, güçlü rakiplerini geride bırakarak 25 altın madalyadan birini Türkiye’ye getirdi. Türk takımından Caner Demirer, Mehmet Hamza Erol ve Yusuf Kılıçarslan bronz madalya aldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da sosyal medyadan duyurduğu ve makamına davet ettiği öğrencilerden İstanbul Erkek Lisesi mezunu Atacan İyidoğan, şunları söyledi:

“İki gün süren yarışmada toplamda altı soru için 10 saat veriliyor. Bir problem soruluyor ve bunun çözümünü yapabilecek bir program yazmanız bekleniyor. Bunu ne kadar hızlı ve iyi yaptığınız bir sistem tarafından değerlendirilerek, puanlanıyor.

YÜZDE 2’YE GİRDİM
Belli bir puanın üstünde olan katılımcılar altın madalyayla ödüllendiriliyor. Bu yıl 25 kişi bu ödüle layık görüldü. Ben de genel sıralamada 8’inci sırada yer aldım. 335 başarılı aday arasında yüzde 2’ye girmiş oldum. Türk takımından arkadaşlarım Caner Demirer, Mehmet Hamza Erol ve Yusuf Kılıçarslan da bronz madalyayla Türkiye’ye döndü. Bu başarı için lise birden beri sürekli çalışıyorum. İnternette yarışmalar için paylaşılan soruları çözüyor, kendimi kodlama alanında sürekli geliştirmeye çalışıyorum. Bu yıl TÜBİTAK Ulusal Bilgisayar Olimpiyatı’nda da altın madalya kazandım. İstanbul Lisesi’nden mezun oldum. Münih Teknik Üniversitesi’nde eğitimime devam edeceğim.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!