Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Kültür ve zihniyette dönüşüm yaşamalıyız

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Kültür ve zihniyette dönüşüm yaşamalıyız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 10:52

İstanbul’da düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Mekanik ve teknolojik dönüşümden önce kültür ile zihniyet dönüşümüne bakmalıyız. Eğer kültürde dönüşüm yaşamazsak teknoloji bizi dönüştürür, bizi kontrol eder ve yolumuzu bulamayız” diye konuştu.

Haberin Devamı

13 Aralık’ta İstanbul Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenenlenen 2023 Eğitim Vizyonu toplantısına Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile birlikte İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı. Bakan Selçuk, toplantıda bürokrat ve emniyet görevlileriyle buluştu.

Etkinlikte konuşan Bakan Selçuk, okullar arasında başarı farklarını azaltmak için çalıştıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:
“Türkiye’de okulların imkan farklarını azaltırsak başarı farkları da azalmış olur. Bunun için  çalışıyoruz. Mekanik ve teknolojik dönüşümünden önce kültür ile zihniyet dönüşümüne bakmalıyız. Eğer kültürde dönüşüm yaşamazsak teknoloji bizi dönüştürür, kontrol eder ve kendi yolumuzu bulamayız. 2023 vizyonu kapsamında bütün illerde öğretmen ve müdürlerle buluşuyoruz. Ankara’dan talimat, yönerge göndererek, bu iş olmuyor. Kalplere yazarak yapmalısınız. Tüm evlatlarımız, bütün öğretmenlerimiz ve müdürlerimiz de bunun için çalışıyor.”

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIMIZA İNCELİK KAZANDIRMALIYIZ
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da çocuklara sanat, estetik ve zarafet kazandırılması gerektiğini belirtti. Vali Yerlikaya,” Diplomaların raf ömrü birkaç yıla düştü. Yeni dünyanın dilini çözerken kendi dilimizi inşa etmeliyiz. 2023 Eğitim Vizyonu’nu kağıt üstünde bir metinden çıkarmak gerekiyor. Çocuklarımıza sanat, estetik ve zarafetle incelik kazandırmalıyız. Yapay zekanın insanımıza değer biçmesinin ötesinde, yer ve gök arasında güçlü bir bağ kurabilmeliyiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!