MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: ‘Aday öğretmenler sınavı kalkmalı’

Güncelleme Tarihi:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: ‘Aday öğretmenler sınavı kalkmalı’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 11:30

Aday öğretmenlerle bir görüşme yaptığını belirten Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, onların taleplerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ilettiğini açıkladı. Vural, “Aday öğretmenler için yeni sınavın kalkması gerekir” dedi.

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, aday öğretmenlerle görüştü. Öğretmenlerin isteklerini Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya ilettiğini belirten Vural, “Sayın Bakan sınavın yasa gereği olduğunu ancak mülakat yapılmayacağını, 3 kişilik bir sicil değerlendirmesi de yapılacağını ifade etti” dedi. Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda “Aday öğretmenler için yeni sınavın kalkması gerekir” diyen Vural, şunları söyledi:

“Aday öğretmenler kadro için tekrar sınava girmelerinin haksızlık olduğunu ilettiler ve ilgilenmemi istediler. Aday öğretmenlerin kadro alması için tekrar sınava girmesi konusundaki taleplerini Milli Eğitim Bakanı Sayın Avcı’ya ilettim. Sayın Bakan sınavın yasa gereği olduğunu ancak mülakat yapılmayacağını, 3 kişilik bir sicil değerlendirmesi de yapılacağını ifade etti. Aday öğretmenlerin kadro için sınavda 60 puan alması gerek. Performans için 50 puan kâfi iken sınav için de 50 puan aranması daha uygun olur. Öğretmen ol, KPSS sınavına gir, atanmak için kadro bekle, ataman olduktan sonra bir daha sınav; Allah güç versin. KPSS’ye girip kadro bekleyen milyonlar sırada... Aday öğretmenler için yeni sınavın kalkması gerekir. Performans değerlendirmesi kâfidir. Kanun değişikliği getirilsin, destekleriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!