Mezuniyetinden 40 yıl sonra ilkokuluna müdür oldu

Güncelleme Tarihi:

Mezuniyetinden 40 yıl sonra ilkokuluna müdür oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2013 11:31

Türkiye’nin değişik şehirlerinde sınıf öğretmeni ve idareci olarak görev yapan Mustafa Düzel Sinop’ta 40 yıl sonra ilk okuduğu okula müdür olarak atandı.

Haberin Devamı

Sinop İstiklal İlkokulu’ndan mezun olan Mustafa Düzel, 40 yıl sonra aynı okula müdür olarak atandı. İdari yönetici olarak 3 yıldır okulda görev alıyor. ilköğrenimini İstiklal İlkokulu’nda 1970’te tamamlayan Düzel, ortaokul ve liseyi de Sinop’ta okuduktan sonra Sinop Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu.

Türkiye’nin değişik şehirlerinde sınıf öğretmeni ve idareci olarak görev alan Düzel, 1986 yılında tayini çıkan Sinop’ta çeşitli kurumlarda yöneticilik yaptı. 1990’da, mezun olduğu İstiklal İlkokulu’nda beden eğitimi öğretmeni olarak çalıştı. Düzel, Sinop’ta başka bir okulda 16 yıl görev yaptıktan sonra 2010’da İstiklal İlkokulu’na müdür olarak atandı. 3 yıldır burada müdür olarak görev yapan 55 yaşındaki Düzel, gençlerin “dede” diye seslendiğini anlatarak şöyle konuştu:
“Emekli olana kadar da aynı performansta devam etmeyi düşünüyorum. Bugüne kadar meslek hayatımda çeşitli takdirnameler aldım, aylıkla ödüllendirildim. 2009’da Sinop’ta yılın öğretmeni seçilerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret ettim. Bundan daha büyük bir onur ve ödül olamaz diye düşünüyorum. Çocuklarım da öğretmen oldu. Şimdi 6 yaşındaki torunum Tunahan Cankol da bizim okulda ana sınıfına başladı. Eğer yine torunum olursa onu da bu okulda okutmayı düşünüyorum.”

Haberin Devamı

Öğrenciler de “dede” diyor.

Okula yeni başlayan torun Tunahan ise okul zili çalıp teneffüse çıktığında, soluğu okul müdürü dedesinin yanında alıyor.
Düzel, torununun kendisine “öğretmenim” veya “müdürüm” yerine “dede” diye seslenmesi üzerine diğer öğrencilerin de “dede” dediği dile getirdi. Okul Müdürü Düzel şöyle devam etti:
“Torunum okulda her gördüğü yerde bana maalesef ‘dede’ diyor. Onu engelleyemiyorum. Bazı öğrenciler de torunumdan duydukları ‘dede’ kelimesini zaman zaman kullanıyor. Çocuklarım okurken bana hiç ‘baba’ demediler, ‘müdürüm, öğretmenim’ diye hitap ettiler ama torunum bana ‘dede’ diyor. Ne de olsa torun tatlı oluyor, bir şey diyemiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!