Meydanlarda kitap okuma etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Meydanlarda kitap okuma etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2013 15:03

49. Kütüphaneler Haftası kapsamında bazı illerde, öğretmen, öğrenci, veli ve polisler, toplumsal duyarlılığı artırmak için meydanlarda kitap okudu.

Haberin Devamı

Sakarya ve Kastamonu'da 49. Kütüphane Haftası kapsamında toplumsal duyarlılığı artırmak için meydanda yarım saat kitap okudu. Sakarya İl Halk Kütüphanesi'nce Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. Sakarya İl Halk Kütüphanesi Müdürü Reşat Özçayır, etkinliğin 81 ilde eş zamanlı düzenlendiğini belirterek, insanlara kitap okumanın önemini anlatmak istediklerini söyledi. Özçayır, Kütüphane Haftası kapsamında 4 bin 500 boyama kitabı dağıttıkları anaokulu öğrencilerine kütüphaneleri gezdirdiklerini anlattı. Şehit Mehmet Solak İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Çavuş ise Türk milletinin kendini ifade konusunda çeşitli sıkıntılar çektiğini savunarak, okuma alışkanlığına dikkat çekmek için benzeri etkinliklerin her ay düzenlenmesi gerektiğini bildirdi. İlköğretim okulu öğrencisi Betül Yaşar da açık alanda kitap okuyarak insanlara örnek olduklarını belirtti. Yaşar, “Buradan geçen insanlar bizi görünce ilham alıyor ve kitap okumak istiyor. Elimden kitap düşürmüyorum, haftada birini bitiriyorum” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Kastamonu Üniversitesi (KÜ) ve Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri de yarım saat kitap okudu. Kastamonu İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Göçmen, etkinliği kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kırıkkale'de ise Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında 7’den 70’e eline kitap alanlar, Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtı önünde buluştu. Yaklaşık 100 kişi, Atatürk Anıtı çevresinde oturup, İl Kütüphane Müdürlüğü tarafından temin edilen kitapları 30 dakika boyunca okudu. Çevreden geçenlerin ilgi gösterdiği etkinliğe katılanlar, daha sonra bir süre üzerinde kitap ile ilgili özlü sözlerin bulunduğu dövizlerle alanda bekledi. İl Kütüphane Müdürü Zeliha Atay, amaçlarının toplumu kitap okuma konusunda bilinçlendirmek ve kitap okumayı sevdirmek olduğunu söyledi.

Öte yandan Tokat’ta sürdürülen ’Okullu okulsuz okuyoruz’ projesi kapsamında Vali Mustafa Taşkesen öğrencilerle birlikte kitap okudu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen etkinlikte 100’üncü yıl Zeki-Sıtkı-Lütfü Akbay İlköğretim-Ortaokulu öğrenci ve velilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Öğrenci ve veliler burada meydana serilen minderlere oturarak kendilerine dağıtılan kitapları okudu. Etkinliğe eşi Betül Taşkesen ile birlikte katılan Vali Mustafa Taşkesen de katıldı.

Haberin Devamı

Düzce’de de benzeri bir etkinlik yapıldı. Düzce Valisi Adnan Yılmaz ile bir grup vatandaş, “49. Kütüphaneler Haftası” kapsamında kitap okumanın önemine dikkat çekmek için kent meydanında kitap okudu. Toplanan yaklaşık 150 kişi ile birlikte Vali Yılmaz da yarım saatlik kitap okuma etkinliğine katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!