Mesleki okullara dikiş makinesi bağışı

Güncelleme Tarihi:

Mesleki okullara dikiş makinesi bağışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 16:30

MEB ile bir dikiş makinesi firması protokol imzaladı. Böylece mesleki ve teknik moda tasarım teknolojileri alanı öğretmen ve öğrencilerinin, mesleki yeterliliklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Singer arasında imzalanan protokol kapsamında üç yıl boyunca firmanın belirlenen mesleki ve teknik liselere göndereceği uzmanlar ve ürünlerle workshop çalışmaları gerçekleştirilecek. Böylece öğrencilerin son teknolojiye sahip dikiş makinelerini deneyimlemeleri sağlanacak. Her yıl okullar tarafından belirlenen toplam 10 öğrenciye marka tarafından üstün başarı bursu verilecek. Meslek liselerinde görev yapan moda tasarım teknolojileri (giyim üretim teknolojisi) alan öğretmenlerine hizmetiçi eğitim merkezlerinde eğitim düzenlenecek. Modacı Hakan Akkaya’nın da katılımıyla meslek liseleri ziyaret edilecek, gençlerin mesleki becerilerini geliştirmek için moda üzerine çeşitli söyleşiler yapılacak. Ayrıca öğrenciler, Singer bünyesinde staj yapabilecek.

Haberin Devamı

‘ÇOCUKLAR VE GENÇLER HEPİMİZİN GELECEĞİ’
İmzalanan protokol sonrası konuşan Singer Türkiye Genel Müdürü Sinem Kınran Parlak, “Çocuklar ve gençler hepimizin geleceği. Onların eğitimli ve birikimli bir şekilde geleceğe hazırlanmaları ülkemiz için çok önemli. Bu yüzden eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ülkemize ve çocuklarımızın eğitimine katkı sağlayacak olmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!